Ellu+358 45 878 6557

1930-luvun alussa Ellu oli parhaassa iässä – kaksikymppinen nuori nainen. Ajat olivat Suomessa kovat ja Ellu piti kanalaa, jotta pysyi kiinni leivän syrjässä. Pian herkulliset Ellun kanojen munat tulivat pienessä Urjalan maalaiskunnassa kuuluiksi. Niiden maku ja kullankeltainen ulkonäkö herättivät huomiota myös kansainvälisesti. Gourmet-kokit Italiasta asti tulivat tutustumaan huippumuniin ja Ellun kanojen hoitomenetelmiin. Mikä oli Ellun salaisuus?

Ellun menetelmä oli hyvin yksinkertainen. Hän johti kanalaansa tiukasti: työt piti tehdä eli munat munia. Toisaalta kanat saivat käyskennellä varsin vapaasti ja luoda itse munimismenetelmänsä. Tiukkoja työaikoja ei ollut. Onkin varsin todennäköistä, että juuri Ellun kanojen parissa on ensimmäisenä koettu nykyään laajasti tunnettu flow-tila.

Menestyksensä vuoksi Ellu tunsi velvollisuudekseen jakaa menetelmiään. Hän konsultoi ja järjesti useita yleisötilaisuuksia, joiden myötä hänen johtamismenetelmistään muodostui megatrendejä. On mahdollista, että myös Väinö Linna on osallistunut yhteen Ellun seminaareista, ja hän on sieltä saanut kimmokkeen kuuluisaan lauseeseensa ”Asialliset hommat suoritetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat” Tuntemattomassa sotilaassa.

Tänään Ellu on yli 90-vuotias, Ellun Kanojen hallituksen kunniapuheenjohtaja. Yrityksen arvoina ovat edelleen luova hulluus, tiukka työmoraali, ennakkoluulottomat ratkaisut ja olennaisen löytäminen.

50 %
sisua
30 %
konventioiden murskaamista
20 %
legendaa
Kriisiviestintä

Yrityksen arvot viestitään ja mitataan kaikkein vaikeimmassa paikassa – se on nyt!

Ellu

Tulevien viikkojen aikana yritykset joutuvat vakavien tilanteiden äärelle. Silloin on luottamuksen ilmapiirin happotestin paikka.

Lue
Viestintä

Koronavirus: Ellun Kanat on asiakkaan näkemyksellisin taistelupari myös kriisin keskellä

Ellu

Ellun Kanat auttaa nopealla sykkeellä ja vankalla ammattitaidolla niin kriisiin varautumisessa kuin kriisin keskelläkin.

Lue
Viestintä

Nämä blogikirjoitukset herättivät keskustelua vuonna 2019

Ellu

Ellun Kanat viestii näkemyksestään moniäänisesti, ja välillä olemme keskenäänkin asioista eri mieltä. Hyvä niin! Haluamme herättää keskustelua, ja erityisesti nämä seitsemän kirjoitusta nostattivat sitä tänä vuonna.

Lue
Vaikuttaminen

Suomea johtavat 30-vuotiaat naiset, ketä se voi nyppiä?

Ellu

Suomea johtavat nyt uuden ajan poliitikot, millenniaalit. Kabinettivaikuttamisen aikakausi on kuopattu ja sehän monia hirvittää. Ellun Kanojen muutoksen tekijät Nea Hjelt ja Jari Järvenpää analysoivat muuttunutta poliittista ilmapiiriä.

Lue
Strategia ja kulttuuri

Ellun Kanojen muutoksen tekijät lukivat työpäivän verran ymmärtääkseen maailman muutosta paremmin

Ellu

Lukupäivän aikana tankattiin tietoutta bisnesmaailmasta ja aloitettiin uudestaan romaaneja, joiden alut ovat jo unohtuneet. Kanalan väki uppoutui päiväksi tieto- ja kaunokirjallisuuden pariin ja jakaa nyt lukusuosituksiaan.

Lue
Strategia ja kulttuuri

Ellun Kanat pitää tänään lukupäivän: sen kunniaksi kirjasuosituksia

Ellu

Ellun Kanat vetäytyy koko päiväksi viettämään lukupäivää. Päivän kunniaksi tunnetut työelämän vaikuttajat antavat tuoreet bisneskirja- ja romaanisuosituksensa.

Lue
Viestintä

10 tiukkaa väitettä ihmisyydestä: “Myötätunto on aikamme radikalismia"

Ellu

Ellun Kanojen uudessa Mitä tapahtuu huomenna ihmiselle -väitekirjassa tunnetut ajattelijat esittävät kymmenen väitettä ihmisyyden tulevaisuudesta.

Lue
Viestintä

Ellu-chatbotilla on asiaa. Oletko ennen tervehtinyt tietokonetta?

Ellu

Ellu-chatbot tässä moi, vaihda kanssani pari sanaa boteista!

Lue
Vastuullisuus

Earth Hour – mahtava tilaisuus tehdä kotona se yksi asia, joka aina vaan jää

Ellu

Suomessa vietetään Earth Houria lauantaina 30.3. jo kymmenettä vuotta. WWF:n perustamassa tapahtumassa näytetään valomerkki ilmastolle kytkemällä valot pois tunnin ajaksi.

Lue

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!