Hyppää sisältöön
Luvata

Muutosvoima-analyysi ja globaali arvoprosessi strategian tukena

Muutostarve

Luvata uudisti strategiaansa syksyllä 2022. Yhtenä maailman johtavista kuparituotteiden ja niihin liittyvien teknisten ratkaisujen tuottajista se työllistää yli 27 000 ihmistä maailmanlaajuisesti. Luvatalla oli selkeä kuva liiketoimintaympäristöstään, mutta strategiatyön tueksi haluttiin muodostaa parempi käsitys liiketoimintaan vaikuttavista muutosvoimista. Strategiauudistus oli myös hyvä hetki varmistaa, että arkea ohjaavat arvot mahdollistavat päivitettyjen strategisten tavoitteiden saavuttamisen. Luvata valitsi Ellun Kanat kumppanikseen tähän prosessiin.

Näkemys

Liiketoimintaan vaikuttavista megatrendeistä ja muutosvoimista kattavan näkemyksen luomiseksi Ellun Kanat käyttää PESTE-viitekehystä. PESTE on analyysi poliittisesta, ekologisesta, sosiaalisesta, teknologisesta ja taloudellisesta tilanteesta. Strategiaprosessin yhteydessä on tärkeä varmistaa, että arvot tukevat tavoitteita kohti pyrkimisessä. Jotta arvot olisivat laajasti jaettu koko yrityksessä, on tärkeää antaa koko henkilöstölle mahdollisuus niiden määrittelyyn. 

Muutos

Luvatalle tehtiin PESTE-analyysi haastattelemalla ensin avainhenkilöitä markkinatilanteesta ja muutosvoimista, minkä jälkeen Ellun Kanat teki laajan muutosvoima-analyysin kansainvälisiä lähteitä hyödyntäen. Arvoprojekti toteutettiin osallistamalla koko Luvatan henkilöstö (1400 henkilöä) ympäri maailmaa kyselyn muodossa. Arvoja työstettiin kahdessa työpajassa globaalien johtajien ja johtoryhmän kanssa. Lopputuloksena Luvata sai kattavan ulkopuolisen näkemyksen toimintaansa vaikuttavista muutosvoimista strategiaprosessin tueksi. Lisäksi Luvatan henkilöstö jakaa nyt yhteiset arvot, jotka ohjaavat käyttäytymistä ja päätöksentekoa uusien strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

”Ellun Kanat auttoi meitä strategiapäivityksemme yhteydessä laajentamaan ymmärrystämme meihin vaikuttavista megatrendeistä. Heidän perusteellinen analyysinsa vahvisti useita oletuksiamme liiketoimintaympäristöstämme ja avasi silmämme mahdollisille skenaarioille, joilla voi olla vaikutuksia siihen miten suhtaudumme ihmisiin ja ympäristöön.

Olemme tyytyväisiä ammattitaitoiseen palveluun, joka oli 100-prosenttisesti käytettävissä ja vastasi tarpeisiimme joustavasti. Suuri kiitos koko Ellun Kanojen tiimille.”

–  Alejandro Tassara, Business Development Director

Anna Kjellberg

muutoksen tekijä, head of strategic communication

Haku