Nämä blogikirjoitukset herättivät keskustelua vuonna 2019
Ellun Kanat viestii näkemyksestään moniäänisesti, ja välillä olemme keskenäänkin asioista eri mieltä. Hyvä niin! Haluamme herättää keskustelua, ja erityisesti nämä seitsemän kirjoitusta nostattivat sitä tänä vuonna.
Ellun Kanat on aina ollut ja halunnut olla muutosvoima. Osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun ja kerromme näkemyksestämme välillä suorinkin sanoin. Tänä vuonna keskustelua heräteltiin rytmihäiriön hengessä 73 blogikirjoituksella, joista keskustelua herättivät erityisesti seuraavat seitsemän näkökulmaa.
1. Erkki Perälä: Kapitalismin mannerlaatat liikkuvat – mitä tämä tarkoittaa yrityksille?
Vastuullisuuden seuraava askel on yritysaktivismi, jossa vastuullisuus muodostaa koko yrityksen liiketoiminnan ytimen, sanoo Ellun Kanojen vaikuttamisesta ja vastuullisuudesta vastaava muutoksen tekijä Erkki Perälä. Hyvän liiketoiminnan vanhat periaatteet eivät enää riitä, joten lue, mitä pitää viimeistään nyt tehdä.
2. Iina Salminen: Totta vai tarua – 7 väitettä monimuotoisuudesta
Iina Salminen toimii Diversity & Inclusion -asiantuntijana Inklusiivissa ja on ihan saamarin iloinen Suomessa käynnistyneestä monimuotoisuuskeskustelusta. Iina kokosi yleisimpiä väitteitä suomalaisesta diversiteettikeskustelusta ja otti ne lähempään tarkasteluun. Uskallamme sanoa, että yritysten näkökulmasta tässä on yksi terävimmistä monimuotoisuuden näkemyksistä vähään aikaan.
3. Hanna Jensen: Internet uudisti kielen – eikä jes tarkoita samaa kuin yes
Sosiaalisen median mahtava vaikutus kielen muutokseen näkyy siinä, että ihmiset, jotka eivät aikaisemmin kokeneet osaavansa virallista, ”kirjoitettua” asiatekstiä, ovat alkaneet ja uskaltaneet kirjoittaa sosiaalisessa mediassa. Tästä iloitsee Ellun Kanojen Head of Publishing, Hanna Jensen, joka purkaa kielen muutosta herkullisin esimerkein.
4. Aino-Maija Kupias: Introvertti löysi paikkansa avokonttorista – työyhteisö määrittelee, onnistuuko tilasuunnittelu vai ei
Ellun Kanojen harkKana Aino-Maija Kupias avasi blogikirjoituksessaan sitä, kuinka erilaiset roolit ja tilat kuluttavat sosiaalista energiaamme töissä eri tavoin. Aino-Maija kertoi, kuinka Ellun Kanat suunnitteli uudet tilansa sekä intro- että ekstroverttien ehdoin ja paljasti myös, mistä hän, introvertti, löysi omat parhaat paikkansa ja tapansa tehdä töitä. Tämä teksti lämmitti jokaisen introvertin sydäntä ja avasi myös parjatusta ”avokonttorista” uusia puolia.
5. Suvi Auvinen: Vähemmän työtä! Työn arvolle pitää keksiä uudet kriteerit
Ellun Kanojen siivittäjä eli senior advisor Suvi Auvinen katsoo maailman muutosta vahvasti ilmastokriisin näkökulmasta. Hän toteaa, että olemme siirtymässä kohti maailmaa, jossa suuri osa työstä ei ole vain turhaa, vaan se on ilmastonmuutoksen maailmassa suorastaan haitallista. Olemme siirtymässä kohti maailmaa, jossa työntekoon käytetty aika ei voi olla kriteeri, joilla työn arvo määritellään. Lue Suvin blogi: se ei jätä ketään kylmäksi.
6. Kirsi Piha: Ei riitä, että maksimoit omat taitosi: tulevaisuuden supervoima on tiimitaidot
Ellun Kanojen hallituksen puheenjohtaja Kirsi Piha on kirjoittanut perjantaisin erityisesti siitä, miten yritysten täytyy ajatella ja toimia rytmihäiriön ja muutoksen maailmassa. Kommunikaatio on muutoksen tehokkain työkalu. Tässä blogissa hän tykitti, kuinka parhaiten ei enää menesty se yritys, joka luo yksilöihin perustuvaa tähtikulttuuria vaan tarvitaan uudenlaisia tiimitaitoja ja kolme ratkaisevaa asennetta. Lue, mitkä kolme!
7. Anna Perho: Työpaikalla on monsteri – miksei kukaan sano sille mitään?
Ellun Kanojen siivittäjä eli senior advisor Anna Perho uskoo suoraan puhumisen voimaan – ja tekee niin itsekin blogikirjoituksessaan. Suora puhe vaikeasta asiasta on empaattinen teko, jota jokaisen kannattaisi opetella, sanoo Anna. Häpeä saa meidät vaikenemaan, ja tässä kirjoituksessa Anna selvittää, miksi häpeäkynnys kannattaa kuitenkin ylittää.