Hyppää sisältöön
Lakimiesliitto

Oikeusvaltion nostaminen vaalikeskustelun ytimeen

Kaikki ovat yhdenvertaisia lain edessä, sanovat. Silti oikeudenkäynnit kestävät luvattoman kauan, oikeuteen menemiseen liittyy isoja taloudellisia riskejä, tai häpeä ja tietämättömyys estävät vaatimasta oikeutta. Ei näin. Lakimiesliitto tarvitsi apua ihmisten luottamuksen parantamisessa oikeusjärjestelmää kohtaan sekä nostamaan esille oikeuden saavutettavuuden ongelmia Suomessa.

Muutostarve

Halu korjata kansalaisten uskon oikeusjärjestelmään ja näin parantaa oikeudenhoidon resursseja Suomessa.

Näkemys

Ellun Kanat tunnisti, että juristeja kautta linjan yhdistää halu puolustaa oikeusvaltiota. Loimme Oikeus kuuluu kaikille-kampanjan, joka sai Lakimiesliiton jäsenet aktivoitumaan sosiaalisessa mediassa. Kampanjan tavoitteena oli nostaa oikeuspolitiikka vaalikeskustelun ytimeen.

otteita kampanjavideosta: harvinaisen tyly ovimies estää pitkää jonoa ihmisiä evää räntäsateessa jonottavilta ihmisiltä pääsyn käräjäoikeuden pakeille

Muutos

Kampanjan kautta oikeuspolitiikka nousi yhdeksi eduskuntavaalien isoista puheenaiheista ja sai laajan yhteiskunnallisen näkyvyyden. Twitterissä #oikeuskuuluukaikille-twiitteja jaettiin yli 1100 kappaletta, ja journalistisessa mediassa kampanja sai 48 osumaa. Aihe näkyi myös muun muassa Helsingin Sanomissa, Ylellä ja Maikkarilla. 

Lopputuloksena Rinteen hallitusohjelmassa oikeusvaltio oli yksi kahdeksasta ilmiöstä ja ohjelma vastasi kaikkiin Lakimiesliiton vaalitavoitteisiin. Kampanja pääsi myös yhteiskuntaopin kirjaan. 

”Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen Ellun Kanojen kanssa tehtyyn yhteistyöhön. Tilanteemme ymmärrettiin hyvin. Erityisen arvokasta oli haastamisemme! Ette lähde heti joustamaan ensimmäisistä asiakkaan himmailuista, vaan haastatte olemaan rohkeampia – ja haastatte vielä toisenkin kerran! Yhteistyö Kanalan väen kanssa oli mukavaa ja asiat sujuivat tehokkaalla tekemisen meiningillä. Täysi ralli päälle.”

Janne Laukkanen, Lakimiesliiton viestintäjohtaja

Ota yhteyttä

Jaakko Mustakallio

muutoksen tekijä, johtava asiantuntija, asiakkuusjohtaja

Haku