Uutiset

Rikoskomisario Petri Launiainen Ellun Kanojen kriisiviestinnän asiantuntijaksi 

Strateginen viestintätoimisto Ellun Kanat vahvistaa kriisiviestintähartioitaan palkkaamalla poliisin.

Rikoskomisario Petri Launiainen (HTM) aloittaa Ellun Kanojen kriisiviestintäasiantuntijana 4. marraskuuta. Poliisissa 22 vuotta työskennellyt Launiainen on vetänyt valtakunnallista poliisin viestinnän valmiusryhmää ja kouluttanut henkilöstöä selviämään kriisitilanteen mediamyllystä kuivin jaloin. Launiaisella on MBA-tutkinto myös viestinnän johtamisesta.

Hän tuo Ellun Kanoihin erityislaatuista osaamista paitsi kriiseihin varautumiseen myös niiden hallittuun hoitamiseen painetilanteessa.

“Poliisin viestintätehtävissä kävi ilmi, että kriiseihin varautuminen on tarpeen mitä moninaisimmilla yhteiskunnan osa-alueilla. Omassa työssäni kriisivalmius oli päällä 24/7”, Launiainen sanoo.

Kriiseihin varautuminen on arkea yhä useammalle organisaatiolle. Tänä vuonna julkaistun PwC:n tutkimuksen mukaan (PwC: Global Crisis Survey 2019) 69 prosenttia yritysjohtajista on ollut viimeisen viiden vuoden aikana keskellä kriisiä. Isoimmissa organisaatioissa kriisejä tulee vastaan keskimäärin yksi vuodessa.

Ellun Kanat haluaa vahvistaa asiakkaidensa kriisikyvykkyyttä. Se tarkoittaa parempaa kommunikaatiota, kokonaiskuvan näkemistä ja päätöksentekokyvyn säilyttämistä stressaavassa ja tunteita nostattavassa tilanteessa. Tällöin ytimessä ovat selkeä ja avoin kommunikaatio. 

“Rytmihäiriön maailmassa kriisien määrä kasvaa, ja niihin on varauduttava entistä paremmin. Petrillä on poikkeuksellista kokemusta erityisen hankalista kriisiviestinnän tilanteista”, kertoo Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen.

“Poliisityössä oli paljon samaa kuin Ellun Kanojen yrityskulttuurissa: Kun alkaa tapahtua, rivit laitetaan suoriksi ja hommat käyntiin”, sanoo Launiainen.

Vapaa-ajalla Launiainen maastopyöräilee, opiskelee ranskaa ja espanjaa, tai kannustaa tyttäriään futiskentän laidalla.

 

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja
Taru Tujunen
taru.tujunen@ellunkanat.fi

Petri Launiainen
041 533 1371

 

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!