Uutiset

Rauhankone, Ellun Kanojen MTH-tehdas & CMI kysyvät: Mitä tapahtuu huomenna kohtaamiselle?

Keväällä 2018 järjestettävässä tapahtumassa luodataan tulevaisuuden mahdollisuuksia ratkaista konflikteja ja luoda ihmisten välille yhteisymmärrystä, mm. teknologian keinoin.

Siellä missä on ihmisiä, on aina ollut myös eroavia mielipiteitä – sekä rakentavaa keskustelua että tuloksetonta riitelyä. Tämä aika poikkeaa kuitenkin kaikista aikaisemmista siten, että ihmisten välinen kohtaaminen on ajautunut ennennäkemättömään kriisiin. Aito kuuntelemisen taito ja hedelmällinen dialogi ovat kärsineet rajun inflaation. Tämä heijastuu negatiivisesti arkielämään mutta johtaa myös yhä kärjistyneempiin konflikteihin maailman kaikissa kolkissa.

Siksi Rauhankone-yhteisö, Ellun Kanojen MTH-tehdas ja Crisis Management Initiative CMI järjestävät huhtikuussa 2018 tapahtuman ”Mitä tapahtuu huomenna kohtaamiselle?”. Tapahtumassa visioidaan tulevaisuuden mahdollisuuksia ratkaista konflikteja ja luoda ihmisten välille entistä enemmän yhteisymmärrystä. Ihmisten keskinäisen kanssakäymisen helpottamiseksi tarvitaan useita erilaisia keinoja ja apuvälineitä, ja teknologialla saattaa olla merkittävä vaikutus paremman maailman rakentamisessa. Nyt on aika löytää uudet, yhteiset pelisäännöt toistemme kohtaamiselle ja parantaa vuoropuhelun laatua.

Nyt on aika löytää uudet, yhteiset pelisäännöt toistemme kohtaamiselle ja parantaa vuoropuhelun laatua.

Rauhankone on professori Timo Honkelan näkemys siitä, miten teknologia ja erityisesti tekoäly voivat auttaa ihmiskuntaa viisastumaan ja rakentamaan parempaa maailmaa. Rauhankone ei ole yksittäinen kone vaan monta erilaista sovellusta sekä tahtotila hyödyntää teknologiaa yhteiseen hyvään. Rauhankone-yhteisön toimintaa koordinoi Artlab Productions.

Crisis Management Initiative CMI on suomalainen konfliktinratkaisujärjestö, joka ehkäisee ja ratkaisee väkivaltaisia konflikteja epävirallisen neuvottelun ja vuoropuhelun avulla. CMI on tapahtuman sisältöyhteistyökumppani.

Ellun Kanojen MTH-tehdas eli Mitä tapahtuu huomenna -tehdas luotaa huomista ja tuottaa tiedosta näkemystä. Tavoitteena on tehdä maailmasta ymmärrettävämpi ja sitä kautta parempi. Ellun Kanat on tapahtuman vastuullinen järjestäjä.

Mitä tapahtuu huomenna kohtaamiselle -tapahtuma väittää, että nyt on aika löytää uudet, yhteiset pelisäännöt toistemme kohtaamiselle ja parantaa vuoropuhelun laatua.

Tapahtuma on avoin kaikille ja siihen haetaan parhaillaan yhteistyökumppaneita. Tapahtuman tarkka päivä ja paikka tarkentuvat vuoden loppuun mennessä. Lipunmyynnin alkamisesta kerrotaan marras-joulukuun vaihteessa.

Lisätietoja:
Sini Koskimies, viestinnän tekijä, Ellun Kanat
Mitä tapahtuu huomenna kohtaamiselle -tapahtuman koordinoija
+358 50 358 2440
sini.koskimies@ellunkanat.fi

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!