Uutiset

Ellun Kanojen vuosi alkaa ennätysten rikkomisella – Kanalassa aloittaa 18 harkKanaa

Ellun Kanoilla polkaistiin uusi vuosikymmen vauhdilla käyntiin, kun tuore trainee-parvi lennähti Kanalaan asiallisiin hommiin. Kymmenennen harjoittelijavuosikerran kunniaksi harkKanoja on tänä vuonna ennätykselliset 18.

HarkKanat 2020

Vuonna 2020 strateginen muutostoimisto Ellun Kanat jatkaa kasvuaan, mikä näkyy myös toimiston harkKana-ohjelman koossa. Ellun Kanat pestasi ennätysmäärän uusia osaajia harjoitteluohjelmaansa, joka käynnistyi tänä vuonna kymmenennen kerran. Harjoittelijat mukaan laskien Ellun Kanoissa työskentelee 78 muutoksen tekijää.

Harjoitteluohjelmaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhdessä vetävät Eveliina Pennanen ja Nea Hjelt ovat innoissaan uudesta porukasta.

“Ellun Kanoissa ei ajatella, että vain harjoittelijat ovat oppimassa, vaan myös me opimme heiltä. Kun ratkomme tulevaisuuden pirullisia ongelmia, yhdessä oppiminen ja moniäänisyys korostuvat. Muutosta ei tehdä yhdellä näkökulmalla”, Eveliina ja Nea sanovat.

HarkKana-parvi ei pelkää syväluotaavaa analyysia, dataa tai avoimuutta. Tämän vuoksi harKanat avaavat numeroin heitä yhdistäviä tekijöitä:

18 harkKanaa. Vuoden 2020 harkKana-ohjelman parvi on suurempi kuin koskaan ennen! 

17 eri harrastusta. Vapaa-aikansa parvi viettää muun muassa joogaten, kitaraa ja saksofonia soittaen, penkkiurheillen sekä video jockeyna keikkaillen.

16 eri pääainetta. HarkKana-parvi katsoo maailmaa kuudentoista eri tieteen- ja taiteenalan linssin läpi. Viestinnän ja markkinoinnin osaajien lisäksi tiimiin kuuluu esimerkiksi psykologi, aikuiskasvattaja, filosofi, kehitysmaatutkija sekä kirjallisuustieteilijä.

15.tammikuuta alkoi parven harkKana-vuosi. Vihdoinkin!

14 asuttua maata. Tämä kosmopoliittiparvi on ehtinyt asua jo neljällä eri mantereella ja yhteensä 14 eri maassa. Siipiä on koetettu muun muassa Islannissa ja Ecuadorissa.

13 oikeakätistä. Vaikka valtaosa harkKanoista suosii oikeaa kättään, he jakautuvat laajasti ympäri poliittista spektriä.

12 kuukautta saatanallista rallia. Ei tänne itkemään tultu.

11 puhuttua kieltä. Tämän vuoden untuvikot taitavat jopa yhdentoista eri kielen salat, aina latinasta norjaan. Carpe diem et det er så hyggelig å treffe deg!

10 on työskennellyt kassalla. HarkKanoista jopa kymmenen on päässyt kartuttamaan elämänkokemusta kassatöissä. Aika näyttää, kuinka monta tulevaa pääministeriä tästä joukosta löytyy. 

9(0’s). Sattumalta kaikki harkKanat ovat syntyneet 1990-luvulla. Laman ja tribaalitatuointien aiheuttamista traumoista huolimatta he muistelevat tuulipukujen ja EU-optimismin vuosikymmentä lämmöllä – vuonna 1999 syntynyt kuopus tosin hämyisen täpärästi. 

8 lemmikin omistajaa. Tulevien työhommien lisäksi kahdeksan harkKanaa huolehtii vapaa-ajallaan karvaisista kavereistaan. Jotta ikävä ei koituisi liian suureksi, lemmikkejä saattaa näkyä myös Kanalassa: kenties viimein nähdään myös toimistokissa.

7 harkKanaa tehnyt aiemmin julkaisuja. Seitsemän harkKanaa on jo ehtinyt jakaa omaa tietoaan maailmalle erilaisten mieltä kutkuttavien julkaisujen, kuten blogien tai lehtiartikkeleiden muodossa.

6 järjestöaktiivia. Kuusi harkKanaa tästä parvesta on levittänyt siipiään myös järjestökentällä. Kokemusta ja näkemystä löytyy aina opiskelijajärjestöistä politiikan pyörteisiin!

5 aikaisempaa työpaikkaa. Ennen Ellun Kanoja kukin harjoittelija on ollut keskimäärin viidessä työpaikassa. HarkKanat ovat urallaan esimerkiksi työskennelleet Ruotsin-laivalla, korjanneet aikakonetta ja paistaneet noin 1000 litraa popcornia päivässä.

4 harkKanan verran näkökulmaa Turusta. “Onk mittää asiallisii hommii?”

3 erikoistuu visuaaliseen viestintään. Ennätyksellisen monta graafikko-HarkKanaa liittyy Ellun Kanojen kunnianhimoiseen visutiimin sukimaan brändit ja kampanjat entistäkin näyttävämpiin höyhenpeitteisiin. 

2 paljasjalkaista stadilaista. Vaikka suurin osa harkKanoista asuu nykyään Helsingissä, vain kaksi on syntynyt siellä. 

1 HarkKana-parvi. Ainutlaatuinen huipputiimi.

0 meistä pelkää muutosta. Tämä parvi haluaa pelottomasti pysyä mukana muutoksessa – ja ymmärtää sitä. 

Kuva: Nikko Pikkuaho

Takarivi vasemmalta oikealle: Valtteri Mäkelä, Netta Heikkilä, Heta Räikkönen, Saija Jantunen,  Matti Pousi, Katarina Naumanen, Anni Tolvanen, Ding Zhong, Lotta Ylinen 

Keskirivi vasemmalta oikealle: Samuel Tammekann, Edil Osman, Niina Hinkkanen, Evita Lestinen, Anna Nurmela, Tilda Nerg, Niko Kinnunen

Eturivi vasemmalta oikealle: Veera Kesänen, Christa-Jemina Korhonen

Innostuitko Ellun Kanojen harjoitteluohjelmasta?

HarkKana-parvessa pääsee tekemään asiallisia hommia omiin opintoihin sopivalla aikataululla. Seuraa Ellun Kanojen sometilejä ja hae loppusyksystä #HarkKana2021-ohjelmaan!

Ellun Kanat on strategisesti ajatteleva yritys, jonka olemassaolon tarkoituksena on ravistella muutokseen, tehdä muutoksesta ymmärrettävää ja tehdä maailmasta parempi. Työkaluinamme ovat viestintä, yrityskulttuuri, vaikuttajaviestintä ja moderni arvoliittolaisuus.

Eihän siinä mitään järkeä olisi, että asiat olisivat ennallaan tekemisemme jälkeen.

Meitä voit seurata vaikka Twitterissä,  Facebookissa, Instagramissa ja LinkedInissä

 

 

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!