Uutiset

Ellun Kanoihin siirtynyt Jari Järvenpää ravistelee vaikuttajaviestinnän toimintamalleja: Nopeasti muuttuva maailma vaatii tekoja

Ellun Kanojen riveissä toukokuussa aloittanut Jari Järvenpää syttyy asioiden näkemyksellisestä kyseenalaistamisesta.

Jari Järvenpää

Jari Järvenpää on järjestöaktiivi ja politiikan seuraaja, jolla on pitkä kokemus yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana hommia paiskinut Järvenpää on ollut mukana ratkomassa yhteiskunnallisia ongelmia etenkin koulutus- ja sosiaalipolitiikan saralla. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri Tampereen yliopistosta.

Viimeisimpänä Järvenpää on työskennellyt videoviestintätalo Tussitaikureissa projektipäällikkönä sekä suomalaisen journalismin julkaisualusta Rapportin toimitusjohtajana.

Rapportissa hän on ollut mukana uudistamassa innovatiivisella tavalla suomalaista mediakenttää. Rapport on julkaisualusta, jonka kautta lukijat voivat rahoittaa valitsemiaan toimittajia kuukausimaksulla. Alusta auttaa toimittajia tavoittamaan kohdeyleisönsä suoraan, ilman välikäsiä.

– Innostun perinteisten ajattelumallien ravistelusta. Rapportissa on ollut antoisaa päästä uudistamaan yhteiskunnallisesti merkittävää toimialaa, jolle digitalisaatio on luonut suuren muutospaineen. Uskon, että tällaisesta kyseenalaistamisen kyvystä ja näkemyksellisyydestä on hyötyä myös Ellun Kanojen hommissa, Järvenpää toteaa.

Politiikan kentässä tapahtuu nyt paljon isoja yllätyksiä, ja vanhat totutut rakenteet voivat muuttua yhdessä yössä.

Vaikuttajaviestinnän kentällä Järvenpää näkee keskeiseksi ilmiöksi maailman rytmin muutoksen:

– Politiikan kentässä tapahtuu nyt paljon isoja yllätyksiä, ja vanhat totutut rakenteet voivat muuttua yhdessä yössä. Neljän vuoden päästä tilanne voi olla täysin päälaellaan, joten ennustaminen on vaikeaa. Siksi tarvitaan ennakointia erilaisista vaihtoehdoista ja yhteistyötä laajasti, hän muistuttaa.

Ellun Kanoissa perinteisen kabinettivaikuttamisen aikojen nähdään olevan historiaa.

– Vaikuttamisen kentällä tarvitsemme laajaa yhteiskunnallista näkemystä ja sanojen sijaan yhä enemmän tekoja. Jari auttaa asiakkaitamme ymmärtämään maailmaa tuoreista näkökulmista ja vahvistaa osaajajoukkoamme kokeneena vaikuttaja- ja projektikonkarina, sanoo Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen.

 

Kuva: Iina Salminen

Lisätietoa:

Toimitusjohtaja Taru Tujunen
050 357 9418
taru.tujunen@ellunkanat.fi

Ellun Kanat on strategisesti ajatteleva yritys, jonka olemassaolon tarkoituksena on ravistella muutokseen, tehdä muutoksesta ymmärrettävä ja tehdä maailmasta parempi. Työkaluinamme ovat viestintä, yrityskulttuuri, vaikuttajaviestintä ja moderni arvoliittolaisuus.

Eihän siinä mitään järkeä olisi, että asiat olisivat ennallaan tekemisemme jälkeen.

 

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!