Uutiset

Ellun Kanat rekrytoi ammattiaktivisti Suvi Auvisen sparraajaksi

Aikamme muutoksista kenties puhutuin ja laaja-alaisin on ilmastonmuutos, jonka jäljiltä mikään toimiala ei jää entiselleen. Ellun Kanat sparraa ilmasto- ja vastuullisuusnäkemystään palkkaamalla riveihinsä riuskaotteisen Suvi Auvisen.

Suvi Auvinen

Auvisen työkokemusta on mahdotonta kuvata yhdellä sanalla, joten on kokeiltava useampaa: teatteripedagogi, toimittaja, kansalaisaktivisti, kolumnisti, päivystävä anarkisti, toimitusjohtaja, kirjailija. Koulutukseltaan hän on teatteritaiteen maisteri.

Ammattiaktivisti, joka ei vierasta yritysmaailmaa – näin Auvinen kuvailee itseään. Vegefirman toimitusjohtajana ja pohjoismaiden suurimman kasvisruokatapahtuman Vegemessujen järjestäjänä hän on nähnyt, kuinka tehokkaasti yrittäjä pystyy edistämään oikeiksi katsomiaan arvoja.

Muutoksen resepti on selvä: on liittouduttava.

Auvisen työskentelyn pohjavire on selvä: vahva tasa-arvoajattelu aina feminismistä eläinoikeuksiin. Muutoksen resepti on vähintään yhtä selvä: on liittouduttava.

– Aikamme ongelmat ovat hyvin monimutkaisia. Mitä ikinä yritämmekään yhteiskunnassa, tarvitsemme laajasti liittolaisia. On virhe juuttua samanmielisten seuraan, Auvinen arvioi.

Mukaan tarvitaan siis niin päättäjät, kuluttajat kuin yrityksetkin. Yritysvastuun korostaminen on tärkeää paitsi ympäristölle myös liiketoiminnalle itselleen.

– Mikä tahansa yritys, joka ei kamppaile ilmastonmuutosta vastaan, on ilman tulevaisuutta, Auvinen jatkaa. 

Ajatus herättää vahvaa vastakaikua Ellun Kanoissa.

– Ihmiskunnan kohtalonkysymykset ovat mittakaavaltaan sellaisia, että monialaiset ja ennakkoluulottomat lähestymistavat ovat elinehto. Nämä ovat juuri niitä lähestymistapoja, joilla Suvi Auvinen vahvistaa Ellun Kanojen näkemystä, kommentoi toimitusjohtaja Taru Tujunen.

 

Kuva: Iina Salminen

Lisätietoa:
Toimitusjohtaja Taru Tujunen
050 357 9418
taru.tujunen@ellunkanat.fi

 

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!