Uutiset

Dianapuistoon rakennetaan kaupunkikanala – hae kummiksi nyt!

Viestintätoimisto Ellun Kanat rakentaa Helsingin Dianapuistoon kaupunkikanalan, joka tuottaa uudella tavalla kasvatettuja luovan kanan munia. Rakennusviraston kanssa käydyissä neuvotteluissa on edetty siihen tilanteeseen, että kokeilun ensimmäiset suunnitelmat tuodaan nyt julkisuuteen.

Alustavien piirrosten mukaan kaupunkikanala sijoitetaan puiston keskelle nykyisen suihkulähteen tilalle. Puiston Tellervo-patsas jätetään kuitenkin paikalleen, jotta se voi toimia kanojen virikkeenä. Ajatushautomoksi nimetyn kanalan rakennustöiden on määrä alkaa mahdollisimman pian. Näin ollen luovan kanan munien myynti kennoittain voi alkaa syksyn aikana.

Nyt hanketta varten perustettu Osuuskunta Ellun Luovat Kanat etsii tuleville kaupunkikanalan asukkaille kummeja. Vapaaehtoisten toivotaan ilmoittautuvan tämän päivän aikana Ellun Kanojen Facebook-sivulla. Samalla pyydetään nimiehdotuksia kanoille. Ellun Luovat Kanat valitsevat nasevimman nimiehdotuksen ja palkitsevat sen shamppispullolla.

Luoville kanoille on rakennuksessa erilaisia oleskelu-, hautomis- ja ajatteluiloja, joissa ne voivat vapaasti kehittää itseään ja kommunikoida keskenään. Lisäksi niille järjestetään monenlaisia workshopeja Suomen ensimmäisen kanakuiskaajan johdolla. Tavoitteena on kasvattaa kanoja, jotka osaavat erottaa jyvät akanoista käyttäen Ellun Kanojen 80/20-ajattelumallia ja saada lintujen luovuus kukkimaan. Työhyvinvointiin ja sisäiseen viestintään panostamisen uskotaan parantavan kanojen työtehoa ja munantuotannon laatua. Hankkeessa kerättyä tietoa käytetään seuraavassa Mitä tapahtuu huomenna kanankasvatukselle -julkaisussa.

Lisätietoja:
ellu@ellunkanat.fi
045 878 6557

Kanala
Kaupunkikanalan havainnekuva. Ellun Kanojen toimisto kuvassa vasemmalla.

 

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!