Hyppää sisältöön
INFRA ry

Uusi strategia osallistavalla otteella

Infrarakentamisen ammattilaisten toimiala- ja työnantajajärjestö INFRA ry tarvitsi uuden strategian. Ellun Kanat rakensi INFRA ry:lle strategian noin vuoden mittaisessa, koko jäsenistöä osallistavassa prosessissa. Jäseniin kuuluu yli 1 600 keskenään erilaista yritystä.

Muutostarve

INFRA RY toivoi strategian tehtävän niin, että se toisi jäsenet yhteen ja loisi edellytykset jäsenyritysten menestykselle myös tulevaisuudessa. Yhteistyön tavoitteena oli saada realistinen kuva INFRA ry:n nykytilasta ja määritellä keskeiset kehitystarpeet.

Näkemys

Ellun Kanat toteutti strategian pohjatyöksi kokonaisvaltaisen tausta-analyysin INFRA ry:n ja sen toimialan nykytilasta haasteineen ja mahdollisuuksineen. Tämä loi vankan pohjan strategian rakentamiselle.

Strategian sisältötyössä osallistettiin järjestön jäsenistöä laajasti ja huolellisesti: fasilitoimme yhdeksän dialogista ja tarkasti suunniteltua strategiatyöpajaa ympäri Suomesa. Työpajojen kautta pystyimme muodostamaan kattavan kuvan jäsenistölle tärkeistä toimintaperiaatteista ja kehitysalueista. Strategian rakentamista kiritti myös erillinen sparrausryhmä, joka koostui INFRA ry:n avainhenkilöistä ja Ellun Kanojen tiimistä.

Muutos

Valmiissa strategiassa määriteltiin INFRA ry:n toimintaympäristön muutokset, visio, strategiset painopisteet, toimintaperiaatteet sekä mittarit strategian toteutumisen seurantaan. Suunnittelimme myös pilottihankkeita strategian juurruttamiseen. 

Strategia todettiin toimivaksi kokonaisuudeksi, josta on järjestön arjessa konkreettista hyötyä – ja jossa jäsenten ääni ja tarpeet tulevat aidosti kuuluviin.

”Ellun Kanat onnistui välittömällä ja maanläheisellä otteellaan saamaan INFRAn henkilöstön ja luottamusmiehet työskentelemään yhteisen tavoitteen eteen. Strategiaprosessiin varattiin aikaa lähes vuosi, mikä varmisti koko laajan jäsenkunnan pysymisen mukana prosessissa. Erityisen hyvää oli myös se, että strategia valmistuttuaan ei jäänyt hyllyyn pölyttymään, vaan yhdessä määritellyt pilotit varmistavat sen, että strategisten tavoitteiden eteen on ryhdytty oikeasti tekemään toimenpiteitä.”

Paavo Syrjö, Infra ry:n toimitusjohtaja

Ota yhteyttä

Marjaana Toiminen

muutoksen tekijä, head of change management

Haku