Viestintä

Sosiaalisen median nousuhumala on ohi: seuraavaksi on rakennettava luottamus

Anna

Sosiaalisen median käyttö on siirtynyt yhä enemmän julkisesta yksityiseen. Keskustelua käydään omissa ryhmissä, joiden legitimiteettiin on helpompi luottaa.

Lue
Viestintä

Nämä blogikirjoitukset herättivät keskustelua vuonna 2019

Ellu

Ellun Kanat viestii näkemyksestään moniäänisesti, ja välillä olemme keskenäänkin asioista eri mieltä. Hyvä niin! Haluamme herättää keskustelua, ja erityisesti nämä seitsemän kirjoitusta nostattivat sitä tänä vuonna.

Lue
Viestintä

Ethän ole someankeuttaja?

Niko

Sosiaalisen median viestitulvassa kaikki eivät osallistu keskusteluun yhtä aikaa. Kun vanha vitsi alkaa turhauttaa, on parempi itse astua sivuun kuin tappaa jaettu ilo. 

Lue
Viestintä

Teknologiakrapula iski, mitäs teemme nyt?

Elina

Yhteiskunnalliseen päätöksentekoon on saatava – ja haluttava – mukaan ihmisiä, jotka ymmärtävät teknologiaa syvällisesti.

Lue
Viestintä

Menikö tunteisiin?

Suvi

Sosiaalisen median halventavaan kysymykseen on vastaus: Toivottavasti meni, sillä empatia on kommunikaation edellytys.

Lue
Viestintä

Miksi konsultoinnin uusi ydinkyvykkyys on tulevaisuusosaaminen?

Elina

Tulevaisuusajattelu ja ennakointi ovat ennen kaikkea oikeiden kysymysten kysymistä. Ensin täytyy kuitenkin hahmottaa, mitä ympärillä tapahtuu.

Lue
Viestintä

Se konsultti voitti, joka uskalsi kyseenalaistaa koko ongelman

Saara

Konsulttityö on isossa murroksessa: Hyvästi työkalupakit ja tervetuloa nopea reagointi ja ajattelun räätälöinti. Taitava konsultointi on kahden kauppa.

Lue
Viestintä

Yhteisöllisyys muutti nettiin - onko yhteenkuuluvuuden tunne vain kuvitelmaa?

Siiri

Slack yhdistää minua työyhteisööni, Whatsapp ystäviini ja Instagramista näen entisten luokkakavereiden arkea. Käytän lukuisia eri sovelluksia lähes koko ajan ollakseni yhteydessä muihin – mutta ilman kasvokkaista vuorovaikutusta.

Lue
Viestintä

Myös konsultin pitää keskustella tieteellisen tiedon kriteereistä

Silva

Yhteiskunta, jossa käydään julkista keskustelua tieteellisen tiedon kriteereistä, on päässyt oleellisen äärelle. Tämä keskustelu on elintärkeää myös viestintätaloille.

Lue
Viestintä

Älä hemmetissä lue Robin Sharman kirjaa

Kirsi

Robin Sharman kirja The 5 AM club tuntuu nyt olevan melkein kaikkien lukulistalla tai luettuna, ja sitä ylistetään nerokkaaksi. Sitä se ei kuitenkaan ole.

Lue
Viestintä

Internet uudisti kielen – eikä jes tarkoita samaa kuin yes

Hanna Jensen

Sosiaalisen median vaikutus kielen muutokseen näkyy siinä, että ihmiset, jotka eivät aikaisemmin kokeneet osaavansa virallista, ”kirjoitettua” asiatekstiä, alkoivat ja uskalsivat kirjoittaa sosiaalisessa mediassa.

Lue
Viestintä

Onnettomuudesta syntyi uusi taito

Unto

Graafikko alkoi onnettomuuden jälkeen piirtää vasemmalla kädellä ja tajusi, että piirtäminen tapahtuukin päässä – ja että rajoitteet ruokkivat luovuutta.

Lue
Viestintä

Pakkoruotsi, ilmastovouhotus ja haittamaahanmuutto: sanavalinnat tarjoavat asenteelle tilan

Kira

Kielellä on iso rooli todellisuuden tuottajana. Sanavalinnat lataavat tiedolle merkityksiä ja tunnesävyjä. Kieli on myös tietoinen työkalu, jonka avulla liitämme itsemme mielekkäisiin viiteryhmiin ja luomme erottelua suhteessa muihin.

Lue
Viestintä

Oletko kuullut neljänneksen voimasta?

Pessi

Tutkimuksen mukaan sosiaaliseen muutokseen riittää 25 prosentin osuus tai kannatus ryhmästä. Sen jälkeen trendi lähtee kasvamaan ja kiihtymään. Nopeasti.

Lue
Viestintä

10 tiukkaa väitettä ihmisyydestä: “Myötätunto on aikamme radikalismia”

Ellu

Ellun Kanojen uudessa Mitä tapahtuu huomenna ihmiselle -väitekirjassa tunnetut ajattelijat esittävät kymmenen väitettä ihmisyyden tulevaisuudesta.

Lue
Viestintä

Mikä yhdistää Petra Ollia ja Oreo-keksejä? Maailmaa muuttava viestintä vaatii kovaa työtä

Kirsi

Onnistuneet viestintäteot ovat vain harvoin nokkeluutta ja ad hoc -mahdollisuuksia tai sattumaa. Äänestä vuoden 2018 paras mahdollisuusviestijä!

Lue
Viestintä

Ellu-chatbotilla on asiaa. Oletko ennen tervehtinyt tietokonetta?

Ellu

Ellu-chatbot tässä moi, vaihda kanssani pari sanaa boteista!

Lue
Viestintä

Millaista kieltä käytämme, sellaista maailmaa rakennamme. Hyvää Minna Canthin päivää!

Ellu

Suomen YK-liitto määrittelee tasa-arvon näin: Tasa-arvolla tarkoitetaan ihmisten samanarvoisuutta eli yhdenvertaista arvoa ja asemaa niin yksilönä kuin yhteiskunnan jäsenenä.

Lue

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!