Ellun Kanat mukana järjestämässä Mitä tapahtuu huomenna kohtaamiselle? -tapahtumaa
Miten tekoäly voi auttaa ihmiskuntaa viisastumaan ja rakentamaan rauhaa sekä parempaa maailmaa? Huhtikuussa Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla kuullaan, mitä tekoälytutkija Timo Honkelan ajatus Rauhankoneesta tarkoittaa ja kuinka tekoälyä voidaan hyödyntää rauhan rakentamisessa.
Ellun Kanat Respekti yhdessä Rauhankoneen ja CMI:n kanssa järjestää Mitä tapahtuu huomenna kohtaamiselle? -tapahtuman, jossa keskustellaan teknologian eettisyydestä, konfliktien ratkaisusta ja paremmasta kohtaamisesta. Torstaina 5. huhtikuuta Vanhalla ylioppilastalolla kello 15–18.30 nähdään keskustelijoita tutkijoista startup-yrittäjiin.
”Lähdimme mukaan tapahtumaan, sillä uskomme, että maailmaa voidaan parantaa arvoliittolaisuuden avulla. Arvoliittolaisuus tarkoittaa erilaisten toimijoiden – esimerkiksi yritysten, järjestöjen ja yhteisöjen – välistä merkityksellistä yhteistyötä, jonka avulla voidaan ratkaista yhteiskunnallisia ongelmia”, tapahtuman koordinoija Sini Koskimies sanoo.
Lähdimme mukaan tapahtumaan, sillä uskomme, että maailmaa voidaan parantaa arvoliittolaisuuden avulla.
Yksi tapahtuman puhujista on rauhanaktivisti Jeremy Gilley. Gilley on perustanut Peace One Day -liikkeen, jonka ansiota on Peace Day, YK:n hyväksymä joka vuosi 21. syyskuuta järjestettävä globaali aselevon ja välivallattomuuden päivä.
Gilleyn missio on luoda maailmaan globaalia yhtenäisyyttä ja kulttuurien välistä yhteistyötä: “When you build a house, you start with one brick. If we want to build peace, we should start with one day. And that day has arrived.”
Tapahtumassa yleisö pääsee yhdessä ohjelmistotalo Futuricen kanssa kokeilemaan live-tilanteessa, millaisia merkityksiä ja tunteita kielestä voidaan tekoälyn avulla tulkita tänään.
Lisäksi tapahtumassa käytetään Sitran kehittämää Erätauko-menetelmää, joka pyrkii vahvistamaan rakentavaa dialogia, tasa-arvoista ja luottamuksellista ilmapiiriä sekä ymmärrystä.
Paikan päällä voi tutustua myös Yle Kioskin, Teatime Researchin ja Yle Betan toteuttamaan Helsinki-Aleppo-virtuaalikokem