Hyppää sisältöön

Taru Tujunen jättää Kelan hallituksen epäselvyyksien välttämiseksi

Ellu

25.4.2017

1 minuuttia

Julkisuudessa on käyty keskustelua Kelan viestintään ja viestinnän kumppaneihin liittyen. Hämmennystä on aiheuttanut Ellun Kanojen ja Kelan viestintäyhteistyö liittyen siihen, että toimitusjohtaja Taru Tujunen on myös Kelan hallituksen jäsen.

Ellun Kanat osallistui julkiseen kilpailutukseen Kelan viestintätarpeisiin liittyen. Ellun Kanat ei voittanut tuota kilpailutusta ja ei siis ole Kelan viestintätoimisto. Se on kelpuutettu kuitenkin tuottamaan joitain sellaisia palveluita, joita syystä tai toisesta Kelan viestintätoimistona toimiva Hill & Knowlton ei voi tarjota.

Kelan hallitus ei ole käsitellyt eikä päättänyt viestintätoimiston valintaa. Taru Tujunen ei toimi Kelan tiimissä Ellun Kanoilla. Sen muutaman kuukauden aikana, jona Ellun Kanat on ollut yhtenä varatoimistoista, ei ole syntynyt minkäänlaisia jääviystilanteita. Tehty työ on ollut hyvin vähäistä: Ellun Kanat on tehnyt muutaman ruotsinkielisen esitteen, joista on laskutettu yhteensä 2240€.

Ottaen huomioon kuitenkin sen, että keskustelusta päätellen tilanteesta saattaa syntyä väärä mielikuva epäasiallisista sidoksista, Taru Tujunen ilmoittaa eroavansa Kelan hallituksesta heti.

– Koska muulla tavalla on vaikea osoittaa läpinäkyvästi, ettei epäasiallisia sidoksia tai kaksoisroolia ole syntynyt, on mielestäni reiluinta molemmille osapuolille, että jätän paikkani Kelan hallituksessa heti, toteaa Taru Tujunen.

Haku