Mitä tapahtuu, kun ihmisistä tulee työn murroksen suurin voima? Kuuntele Ellun Kanojen Mitä tapahtuu huomenna työlle? -tulevaisuusraportti Taru Tujusen lukemana Soundcloudista.
Mitä tapahtuu huomenna työlle? Keskustelu työn murroksesta on käynyt vilkkaana viimeisen vuosikymmenen. Keskustelun ytimessä ovat olleet teknologisen kehityksen aiheuttamat skenaariot työn murroksesta. Työn katoamisen skenaarioiden keskelle tuli kuitenkin valtava rytmihäiriö, pandemia. Tämän disruption vaikutukset työhön yhdessä väestön ikääntymisen ja pienten ikäluokkien trendien kanssa vaikuttaa yrityksiin, yhteiskuntaan ja työntekijöihin sekä työnantajiin. Valta on siirtymässä työntekijöille.
Väitämme, että tämä tarkoittaa suuria muutoksia yritysten arvonluontiin, johtamiseen ja siihen, mitä yritykset ylipäätään tarjoavat työntekijöilleen. Menestyvien yritysten on mietittävä perinteisen arvonmuodostuksen sijaan arvonvaihtoa, eli sitä, mitä ne voivat palkan lisäksi tarjota houkutellakseen työvoimaa palvelukseensa. Arvonvaihdossa ihminen antaa työpanostaan yritykselle vastineeksi paitsi palkasta, mutta myös kuulumisesta, oppimisen mahdollisuuksista, kokemuksesta hyvästä johtamisesta. Yhä useammin yritykset joutuvat miettimään sitä mitä ihmiset elämältä haluavat, sen sijaan että miettisivät yksinomaan mitä työltä halutaan.
Lataa ja lue Ellun Kanojen Mitä tapahtuu huomenna työlle? -raportti, ja käytännön vinkkimme yrityksille työn murroksessa toimimiseen. Alta löydät myös teettämämme Rytmihäiriöbarometrin työn murroksesta. Barometristä selviää, miten great resignation-ilmiö näkyy Suomessa ja millaisten tekijöiden vuoksi suomalaiset olisivat tällä hetkellä valmiita vaihtamaan työpaikkaa.