Hyppää sisältöön

HarkKana-haun yleisimmät kysymykset

Haluaisitko levittää siipesi ja lennähtää mukaan johonkin aivan uuteen? Ellun Kanojen HarkKana-ohjelma on vuoden mittainen harjoittelu, joka käynnistyy aina tammikuussa. Etsimme joukkoomme uusia untuvikkoja taas syksyllä 2021 – sitä odotellessa voit vilkaista vastauksia harjoitteluohjelman kysytyimpiin kysymyksiin alta!

Vuoden 2022 harkKanoja etsitään taas syksyllä 2021!

Hausta ilmoitetaan myös kattavasti somekanavissamme!

Miten haen mukaan HarkKana-ohjelmaan? 

Tammikuussa alkavaan HarkKana-ohjelmaan haetaan harjoittelijoita syksyisin ja päivitämme tuolloin hakuohjeet myös nettisivuillemme. Huom! Tänä vuonna haastattelut järjestetään Zoom-ohjelmalla.

Mistä löydän lisätietoja HarkKana-ohjelmasta? 

Rekrystä viestitään haun aikana monissa kanavissa. Voit laittaa meille viestiä sosiaalisessa mediassa tägäämällä meidät tai laittamalla viestiä inboksiimme:

Meilitse lisätietoja voi kysyä HarkKana-ohjelman vetäjältä Nealta osoitteesta nea.hjelt@ellunkanat.fi.

Saako HarkKana-ohjelmasta palkkaa?

Kyllä vaan, vuoden mittainen harjoittelu on tunti- ja projektiperusteista työtä ja se on palkallista. Vuonna 2020 palkka on ollut 12€ tunnilta.

Onko mahdollista vaikuttaa työtehtävien määrään ja esimerkiksi opiskella HarkKana-vuoden aikana? 

On mahdollista, ja jopa suosittelemme harkKanaksi hakemista opintojen ohella, sillä projekteista koostuvassa työssä emme voi taata täyttä työviikkoa. Monet harkKanat opiskelevat ja vaikkapa työstävät graduaan samalla. HarkKana-ohjelma on todella joustava: harkKanoilta kysytään työmäärän sopivuutta viikottain. Tietysti joustavuus sallii toisinaan työmäärän kasvattamisenkin, jos hommia riittää ja kalenterissa on väljää.

Mikä on harkKanan tärkein ominaisuus? 

Asenne ja halu tehdä timanttisesti työnsä ja sitä kautta oppia uutta. HarkKanoja yhdistää terävä ajattelu, timanttinen työnjälki ja mahtava tekemisen asenne.

Voiko [opiskelutaustalla] hakea? 

TOTTA KAI! Meille haetaan monenlaisista opiskelutaustoista. Meillä uskotaan, että monipuoliset taustat tuottavat laadukasta näkemystä. Kuvaa siis hakemuksessasi, miksi juuri sinun taustasi ja osaamisesi tekisivät sinusta loistavan harkKanan!

Montako harkKanaa palkkaatte? 

Se hieman vaihtelee, mutta kymmenkunta! Tänä vuonna harkKanoja valittiin 18, viime vuonna heitä ahersi Kanalassa yhteensä 11. Lopullinen määrä harkitaan aina tilannekohtaisesti osaajien ja kokonaisuuden mukaan.

Mitä harkKanat tekevät käytännössä?

HarkKana-hommiin kuuluu ideointia, analysointia, tiedonkeruuta, sisällöntuotantoa, tapahtumien järjestelyjä, mediaseurantaa, sisäistä kehittämistyötä… Todella erilaisia työtehtäviä laidasta laitaan! Vuoden aikana tehtäviä jaetaan ja vaihdellaan toiveiden mukaan, mahdollisuuksien salliessa. Käytännössä harkKanat ovat vuoden mittaan mukana kaikenlaisissa asiakasprojekteissa, ja viikkoon mahtuu niin sisäisiä palavereita ja briiffejä uuteen tehtävään kuin itsenäisempää työstöaikaakin. Kannattaa seurata Instagramista tämän vuoden harkKanojen työpäiviä!

Voiko töitä tehdä etänä? Kuinka paljon harkKanat ovat fyysisesti läsnä?

HarkKana-hommaa voi hyvin tehdä myös etänä. Oman oppimisen ja kokemuksen kerryttämisen kannalta on kuitenkin parasta, jos pystyy paiskimaan asiallisia hommia säännöllisesti myös paikan päällä. Tänä vuonna myös HarkKana-ohjelman haastattelut järjestetään etänä, Zoom-työkalun kautta.

Millainen harkKanojen rekryprosessi on? 

Rekryprosessi etenee niin, että hakemusvaiheen jälkeen seuraa napakka case-harjoitus, minkä perusteella jatkoon valitut n. parikymmentä hakijaa kutsutaan marraskuussa pidettävään ryhmähaastatteluun. Valinnat ensi vuoden harkKanoista tehdään marraskuun lopussa.

Kuinka paljon harkKana pääsee vaikuttamaan siihen, minkälaisia hommia tekee pitkin vuotta?

HarkKanoja kannustetaan kertomaan työtoiveistaan ja niihin pyritään mahdollisuuksien mukaan vastaamaan. Teemme työtä asiakkaitamme varten, ja harkKanat pääsevät tätä kautta hyvin monenlaisten tehtävien pariin.

Voiko harkKana-vuoden aikana tehdä samaan aikaan muualla töitä?

Useimmiten myös muualla työskentely onnistuu, mutta näistä sovitaan aina tapauskohtaisesti. Monet harkKanat ovat olleet vaikkapa kesätöissä muualla, sillä heinäkuussa suurin osa kanoista on kesälomilla.

Olenko jo liian vanha hakemaan? Alan vaihto kiinnostaisi. 

Et ole! Iällä ei ole merkitystä. Hakemusta kehiin vaan.

 

Haku