Hyppää sisältöön

HarkKana-haun yleisimmät kysymykset

Mitä Ellun Kanat tekee?

Ellun Kanat on muutostoimisto, joka auttaa asiakkaitaan rakentamaan vahvan, muutosälykkään strategian ja kulttuurin, viestimään oivaltavasti sisäisesti ja ulkoisesti ja käymään jatkuvaa vuoropuhelua ympäristönsä kanssa. Haastamme vanhan tavan hahmottaa strategiaprosessia ja autamme hahmottamaan tulevaisuutta. Lue lisää Ellun Kanojen tekemisistä.

Millainen on HarkKana-ohjelma vuonna 2022?

Vuoden 2022 HarkKana-ohjelmaa on kehitetty. Isoin muutos viime vuosiin on HarkKana-ohjelman jakaminen kahteen osaan. Ensimmäinen puolisko kestää tammikuusta kesäkuuhun ja sen aikana on mahdollista tutustua muutostoimiston arkeen ja työhön. Tämän puolen vuoden aikana harkKana pääsee laajasti kokeilemaan mistä konsulttihommissa on kyse. Ensimmäisen puoliskon aikana harkKanat tekevät keskimäärin noin 50 % työaikaa eli harjoittelun ja opiskelun yhdistäminen on helppoa. 


Kevään jälkeen kiinnostuneilla harkKanoilla on mahdollisuus hakea loppuvuoden kestävään Kana-akatemiaan, joka on syvempi katsaus konsultin työhön.  Toisen puoliskon aikana heinäkuusta joulukuuhun syvennytään perusteellisemmin konsulttina toimimiseen ja tehdään täydempää työviikkoa 70–100 % työajalla. Kana-akatemiassa harkKanoille opetetaan syvemmin konsultointiin liittyviä taitoja ja heidät otetaan mukaan asiakasprojekteihin isommin kuin keväällä. 

Voinko hakea vain harjoitteluohjelman jälkimmäiselle puoliskolle?

Harjoitteluohjelman jälkipuoliskolle, Kana-akatemiaan jatkavat valitaan alkuvuoden harkKanoista. Pelkkään Kana-akatemiaan hakeminen ei ole mahdollista. 

Miten haen mukaan HarkKana-ohjelmaan? 

Tammikuussa alkavaan HarkKana-ohjelmaan haetaan harjoittelijoita nyt syksyllä ja haku on auki 4.10.-17.10. Katso lisätietoa ja hakuohjeet täältä

Millainen harkKanojen rekryprosessi on? 

Rekryprosessi etenee niin, että hakemusvaiheen jälkeen seuraa napakka case-harjoitus, minkä perusteella jatkoon valitut hakijat kutsutaan marraskuussa pidettävään ryhmähaastatteluun. Valinnat ensi vuoden harkKanoista tehdään marraskuun lopussa. 

Voiko [opiskelutaustalla] hakea? 

TOTTA KAI! Meille haetaan monenlaisista opiskelutaustoista. Meillä uskotaan, että monipuoliset taustat tuottavat laadukasta näkemystä. Kuvaa siis hakemuksessasi, miksi juuri sinun taustasi ja osaamisesi tekisivät sinusta loistavan harkKanan!

Olenko jo liian kokenut hakemaan? Alan vaihto kiinnostaisi. 

Et ole! Hakemusta kehiin vaan.

Montako harkKanaa palkkaatte? 

Kevään puoliskolle harkKanoja valitaan +/- 15 ja Kana-akatemiaan jatkavien määrä harkitaan tilannekohtaisesti osaamisen ja kokonaisuuden mukaan.  

Onko mahdollista vaikuttaa työtehtävien määrään ja esimerkiksi opiskella HarkKana-ohjelman aikana? 

On mahdollista, sillä työaika on joustava. Keskimäärin aiempien vuosien perusteella harkKanat ovat tehneet 50 % työaikaa ja tämä on mahdollista ensimmäisessä puoliskossa. Projekteista koostuvassa työssä emme voi taata täyttä työviikkoa. Monet harkKanat opiskelevat ja esimerkiksi työstävät graduaan samalla. HarkKanoilta kysytään työmäärän sopivuutta viikoittain ja joustavuus mahdollistaa  toisinaan työmäärän kasvattamisen, jos hommia riittää ja kalenterissa on väljää. Syksyn Kana-akatemiassa tehdään täydempää työviikkoa 70–100% työajalla.

Mitä harkKanat tekevät käytännössä?

HarkKana-hommiin kuuluu ideointia, analysointia, tiedonkeruuta, myyntiä, sisällöntuotantoa, tapahtumien järjestelyjä, mediaseurantaa, sisäistä kehittämistyötä… Todella erilaisia työtehtäviä laidasta laitaan! Vuoden aikana tehtäviä jaetaan ja vaihdellaan toiveiden mukaan, mahdollisuuksien salliessa. Käytännössä harkKanat ovat mukana kaikenlaisissa asiakasprojekteissa, ja viikkoon mahtuu niin sisäisiä palavereita ja briiffejä uuteen tehtävään kuin itsenäisempää työstöaikaakin. HarkKanoja kannustetaan kertomaan työtoiveistaan ja niihin pyritään mahdollisuuksien mukaan vastaamaan. Teemme työtä asiakkaitamme varten, ja harkKanat pääsevät tätä kautta hyvin monenlaisten tehtävien pariin.

Syksyn Kana-akatemiassa harkKanat jatkavat osittain samojen tehtävien parissa kuin keväällä. Kana-akatemiassa harkKanoille opetetaan syvemmin konsultointiin liittyviä taitoja ja heidät otetaan mukaan asiakasprojekteihin isommin kuin keväällä. 

Voiko töitä tehdä etänä? Kuinka paljon harkKanat ovat fyysisesti läsnä?

HarkKana-hommaa voi hyvin tehdä myös etänä. Oman oppimisen ja kokemuksen kerryttämisen kannalta on kuitenkin parasta, jos pystyy paiskimaan asiallisia hommia toisinaan myös paikan päällä. 

Mikä on harkKanan tärkein ominaisuus? 

Asenne ja halu tehdä menestyksekkäästi työnsä ja sitä kautta oppia uutta. HarkKanoja yhdistää terävä ajattelu, timanttinen työnjälki ja mahtava tekemisen asenne sekä halu toimia tulevaisuudessa konsulttina ja muutoksentekijänä. HarkKanoja yhdistää myös ajatus siitä, että kommunikaatio on merkittävin muutostyökalu. 

Saako HarkKana-ohjelmasta palkkaa?

Kyllä! Harjoittelu on tunti- ja projektiperusteista työtä ja se on palkallista. Vuonna 2022 palkka on 12 € tunnilta.

Voiko HarkKana-ohjelman aikana tehdä samaan aikaan muualla töitä?

Useimmiten myös muualla työskentely onnistuu, mutta näistä sovitaan aina tapauskohtaisesti. Monet harkKanat ovat olleet vaikkapa kesätöissä muualla, sillä heinäkuussa suurin osa kanoista on kesälomilla.

Voiko englanninkielinen hakija päästä harkkanaksi?

Pääasiassa työtä tehdään Kanalassa suomeksi, ja myös harkKanojen tulee voida työskennellä suomen kielellä. Emme kuitenkaan edellytä hakijoilta suomen puhumista äidinkielenä. Kielitaidostakin on kuitenkin hyötyä harkKanan tehtävissä.

Mistä löydän lisätietoja HarkKana-ohjelmasta? 

Rekrystä viestitään haun aikana monissa kanavissa. Voit laittaa meille viestiä sosiaalisessa mediassa tägäämällä meidät tai laittamalla viestiä inboksiimme:

Meilitse lisätietoja voi kysyä HarkKana-ohjelman vetäjältä Rosalta osoitteesta rosa.jussilainen@ellunkanat.fi tai HR-kana Antilta osoitteesta antti.lindqvist@ellunkanat.fi.

Haku