Hyppää sisältöön

HarkKana-haun yleisimmät kysymykset

Mitä Ellun Kanat tekee?

Ellun Kanat on muutostoimisto, joka auttaa asiakkaitaan rakentamaan muutosälykkään strategian ja kulttuurin, viestimään oivaltavasti sisäisesti ja ulkoisesti ja käymään jatkuvaa vuoropuhelua ympäristönsä kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa erilaisia asiakkuuksia strategisen viestinnän, brändien ja designin, vaikuttamisen ja vastuullisuuden, strategian ja muutosjohtamisen sekä kriisiviestinnän parissa. Lue lisää Ellun Kanojen tekemisistä.

Mikä HarkKana-ohjelma?

HarkKana-ohjelma on Ellun Kanojen oma harjoitteluohjelma. Tänä vuonna haemme oppimisintoisia ja reippaita opiskelijoita, vastavalmistuneita tai muusta syystä harjoittelusta kiinnostuneita avustaviin tehtäviin seuraavien osaamisalueiden parissa: strateginen viestintä, strategia- ja muutosjohtaminen, vaikuttaminen ja vastuullisuus, copywriter, design ja motion graphics. Lue lisää rooleista

Vuoden 2023 harkKana-ohjelma on kaksiosainen. Ensimmäinen puolisko kestää tammikuusta heinäkuuhun ja sen aikana on mahdollista tutustua muutostoimiston arkeen ja työhön. Tämän reilun puolen vuoden aikana harkKanat avustavat tiimejä ja pääsevät näkemään, mistä konsulttihommissa on kyse. Ensimmäisen puoliskon aikana on mahdollista tehdä kevyempää työaikaa, joten harjoittelun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu hyvin. Tehtäviin tuntimääriin vaikuttaa myös senhetkinen yleinen työtilanne asiakkuuksissa.

Kevään jälkeen kiinnostuneilla harkKanoilla on mahdollisuus hakea loppuvuoden kestävään Kana-Akatemiaan, johon valittavat pääsevät tekemään syvemmän katsauksen konsultin työhön. Toisen puoliskon aikana elokuusta joulukuuhun syvennytään perusteellisemmin konsulttina toimimiseen ja tehdään täydempää työviikkoa. Vuonna 2022 se on käytännössä tarkoittanut 80–100 % työaikaa. Kana-Akatemiassa harkKanat pääsevät oppimaan syvemmin konsultointiin liittyviä taitoja ja mukaan asiakasprojekteihin vielä isommin kuin keväällä.

Mitä harkKanat tekevät käytännössä?

HarkKana-hommiin kuuluu ideointia, analysointia, tiedonkeruuta, myynnin tukea, sisällöntuotantoa, tapahtumien järjestelyjä, mediaseurantaa, sisäistä kehittämistyötä, visuaalisia tuotantohommia, suunnittelutyössä auttamista … Tehtävät myös vaihtelevat eri roolien painotusten myötä. Vuoden aikana tehtäviä jaetaan ja vaihdellaan toiveiden mukaan ja mahdollisuuksien salliessa. 

Käytännössä harkKanat ovat mukana kaikenlaisissa asiakasprojekteissa, ja viikkoon mahtuu niin sisäisiä palavereita ja briiffejä uuteen tehtävään kuin itsenäisempää työstöaikaakin. HarkKanoja kannustetaan kertomaan työtoiveistaan ja niihin pyritään mahdollisuuksien mukaan vastaamaan. Teemme työtä asiakkaitamme varten, ja harkKanat pääsevät tätä kautta hyvin monenlaisten tehtävien pariin. Työhön kuuluu myös nykyisten, entisten ja tulevien asiakkaiden kontaktointia ja tapaamisten sopimista. 

Syksyn Kana-Akatemiassa harkKanat jatkavat osittain samojen tehtävien parissa kuin keväällä. Kana-Akatemiassa harkKanat pääsevät oppimaan syvemmin konsultointiin liittyviä taitoja ja mukaan asiakasprojekteihin vielä isommin kuin keväällä.

Miten haen mukaan harkKana-ohjelmaan? 

Tammikuussa alkavaan harkKana-ohjelmaan haetaan harjoittelijoita nyt! Haku on auki 3.–16.10. Katso lisätietoa ja hakuohjeet.

Voinko hakea vain harjoitteluohjelman jälkimmäiselle puoliskolle?

Harjoitteluohjelman jälkipuoliskolle, eli Kana-Akatemiaan jatkavat valitaan alkuvuoden harkKanoista. Pelkkään Kana-Akatemiaan hakeminen ei ole mahdollista.

Millainen harkKanojen rekryprosessi on?

Ensimmäisessä vaiheessa pyydämme lähettämään CV:n, hakemuksen ja mahdollisen portfolion tai työnäytteen. Näiden hakemusten perusteella ilmoitamme perjantaihin 4.11. mennessä, onko hakija tullut valituksi toiseen vaiheeseen. Toinen vaihe on hakupäivä, joka järjestetään torstaina 10.11. Ellun Kanojen toimistolla Helsingin Sörnäisissä. Lopullisista valinnoista kerromme marraskuun loppuun mennessä.

Montako harkKanaa palkkaatte?

Sekä tammikuun aloittajien määrä että syksyn kakkososaan jatkavien määrä harkitaan tilannekohtaisesti osaamisen ja kokonaisuuden mukaan niin että saadaan sopiva määrä osaamista ja kaikille kiva määrä hommia Harjoittelijoiden määrä on vaihdellut viime vuosina 10–20 harjoittelijan välillä. Haluamme varmistaa, että meillä on myös riittävä tuki kanalan puolesta tarjota tuoreille harjoittelijoille.

Kiinnostaa kaikki! Miten valitsen, mihin rooliin haen? Ja kun ilmoitan olevani kiinnostunut tietystä roolista, tulenko tekemään vain siihen liittyviä töitä, vai voinko mahdollisesti kokeilla muutakin?

Alkuun pääsee parhaiten, kun on kiinnostunut erityisesti jostain. Valitse hakukirjeeseen se rooleista, joka eniten kutkuttaa ja johon sinulla on jo jonkinlaista kokemusta ja osaamista, vaikkapa opintoja, harrastuksessa ja/tai vapaaehtoistyössä kertyneitä kokemuksia. 

Arjessa hommia paiskotaan kuitenkin laajalla skaalalla ja töitä järjestellään mielenkiinnon, osaamisen ja työtilanteen mukaan. Eli monenlaista pääsee tekemään!

Onko mahdollista vaikuttaa työtehtävien määrään ja esimerkiksi opiskella harkKana-ohjelman aikana?

Harjoitteluvuoden aikana monet harkkanat tekevät myös opintoja tai työstävät esimerkiksi lopputyötään harkan ohella. Meillä tehdään hommia joustavasti aika- ja paikkariippumattomasti, siksi yhdistäminen onnistuu usein vallan hyvin. 

Varsinkin keväällä harjoittelijan työaika on joustava, ja jokaisen kanssa sovitaan millaisella työpanoksella kukin on käytettävissä. On kuitenkin huomioitava, että keväällä, joka on erityisesti oppimisen aikaa harvoin tehdään täyttä työviikkoa. Tähän vaikuttaa alan projektiluonteisuus ja oppimispainotteisuus. Useimmiten harkKanat ovat tehneet ensimmäisen puolen vuoden aikana noin 20–80 % työaikaa. Syksyn Kana-Akatemiassa hommia tehdään kiinteällä kuukausipalkalla, lähtökohtaisesti 70–100 % työajalla.

Voiko töitä tehdä etänä? Kuinka paljon harkKanat ovat fyysisesti läsnä?

HarkKana voi hyvin työskennellä myös etänä. Kanalaan Helsingin Sörnäisiin on kuitenkin oltava valmius tulla silloin, kun se työtehtävien tekemisen kannalta on oleellista. Ensisijainen työnteon paikka on Helsingissä, eikä matkoja toimistolle kustanneta Ellun Kanojen toimesta.

Miten harkKana-ohjelmaa on kehitetty vuosien mittaan?

Kokonaisuutta kehitetään joka vuosi palautteen perusteella. Yksi suurimmista muutoksista on ollut se, että harjoitteluvuosi jaettiin vuonna 2022 kahteen osaan – kaikille kokonainen vuosi ei ole mahdollinen tai kiinnostava ajatus. Lisäksi on vahvistettu harjoittelijoiden ohjaamista ja tukea mm. vahvistamalla lähijohtamista ja tarjoamalla mentorointia. Palautetta kysytään ja saadaan läpi vuoden säännöllisesti ja tämän perusteella tehdään muokkauksia jatkoa varten.  

Mikä on harkKanan tärkein ominaisuus?

Halu oppia uutta, kehittää taitojaan ja kokeilla monenlaisia hommia. HarkKanoja yhdistää uteliaisuus, terävä ajattelu ja mahtava tekemisen asenne sekä halu toimia tulevaisuudessa konsulttina ja muutoksen tekijänä. HarkKanoja yhdistää myös ajatus siitä, että kommunikaatio on maailman tehokkain muutostyökalu.

Saako harkKana-ohjelmasta palkkaa?

Kyllä. Kevään ajan harjoittelua tehdään tuntisopparilla. Vuonna 2022 palkka on ollut 12 € / tunnilta. Syksyllä jatkavat tekevät kuukausipalkalla joko täyttä työviikkoa tai toiveestaan lyhennettyä viikkoa. Vuonna 2022 syksyn kuukausipalkka kokoaikaisella harjoittelijalla on 1 950 €. Syksyn palkkamallia parannetaan vielä ensi keväänä aikana.

Tarkoittaako harkKana-ohjelmaan osallistuminen, että sen jälkeen voi jäädä Kanalaan töihin?

Ellun Kanojen harjoitteluohjelma on ensisijaisesti oppimisen aikaa ja mahdollisuus tutkailla, kiinnostaako konsulttihommat. HarkKanaohjelma ei ole ensisijaisesti rekryohjelma. Useimmiten porukassa on kuitenkin kiinnostusta jatkaa Kanalassa, ja lähes joka vuosi osalle on tarjottu meillä hommia harjoitteluvuoden jälkeen. Ja tietenkin on myös niin, että Kanalaan voi palata myös toisessa vaiheessa uraa.

Voiko harkKana-ohjelman aikana tehdä samaan aikaan muualla töitä?

Useimmiten myös muualla työskentely onnistuu, mutta näistä sovitaan aina tapauskohtaisesti. Monet harkKanat ovat olleet vaikkapa kesätöissä muualla, sillä heinäkuussa Kanalassa on hiljaisempaa.

Mistä olette harkKana-ohjelmassa erityisen ylpeitä?

Olemme erityisen ylpeitä siitä, millaisissa paikoissa meidän entiset harjoittelijat nykyään ovat ja vaikuttavat. 

HarkKanoilta erityismaininnan puolestaan saavat monipuoliset oppimismahdollisuudet, työskentely alan konkareiden kanssa, Kanalan turvallinen ja rento ilmapiiri sekä joustavuus.

Voiko englanninkielinen hakija päästä harkKanaksi?

Pääasiassa työtä tehdään suomeksi, ja myös harkKanojen tulee voida työskennellä suomen kielellä. Kielitaidosta on suuresti hyötyä harkKanan tehtävissä.

Mistä löydän lisätietoja harkKana-ohjelmasta? 

Rekrystä viestitään haun aikana monissa kanavissa. Voit laittaa meille viestiä sosiaalisessa mediassa tägäämällä meidät tai laittamalla viestiä inboksiimme:

Ja täältä hakukuulutussivultamme ehkä jo tulitkin?

Meilitse lisätietoja voi kysyä harkKana-ohjelman vetäjältä Saara Luhtaselta (saara.luhtanen@ellunkanat.fi)

 

Haku