Hyppää sisältöön

Hei tulevaisuuden konsultti tai visuaalinen viestijä – Yllätä itsesi, löydä osaamisesi!

HarkKana-haku vuodelle 2023 on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille!

 

Ellun Kanat etsii harjoittelijoita harkKana-ohjelmaansa vuodelle 2023. Tulevaa harkKana-parvea yhdistää uteliaisuus uuden oppimiseen, oivaltava näkemys ja kiinnostus konsultin työtä kohtaan.

HarkKana-ohjelma on Ellun Kanojen oma harjoitteluohjelma, joka alkaa tammikuussa 2023. HarkKanana pääset mukaan erilaisiin asiakastöihin ja Ellun Kanojen sisäisiin projekteihin. Tulet työskentelemään monipuolisesti asiakkuuksien eri vaiheissa: tehtäviisi voi kuulua niin tarjousten ja tausta-analyysien tekemistä, asiakasprojektien tuotannollisia tehtäviä, myyntiä kuin vaikkapa työpajojen ja koulutusten järjestämistä.

Meille voi hakea monenlaisilla taustoilla – harkKanoja ei ole veistetty yhdestä puusta. Vuosien varrella Kanalassa on huhkinut harkKanoina muun muassa viestijöitä, filosofeja, kauppatieteilijöitä ja diplomi-insinöörejä. Ohjelma on kohdennettu erityisesti opintojensa loppuvaiheessa oleville tai vastavalmistuneille, mutta mukaan mahtuu toki muitakin.

HarkKana-ohjelma on kaksiosainen. Ensin on heinäkuun loppuun kestävä, oppimista ja konsulttityöhön tutustumista sisältävä jakso. Tämän jälkeen kiinnostuneilla harkKanoilla on mahdollisuus hakea loppuvuoden kestävään Kana-Akatemiaan, joka tarjoaa syvemmän katsauksen konsultin työhön. 

HarkKanana työskentelet tuntiperusteisesti. Työmäärä vaihtelee niin oman elämäntilanteesi kuin kulloinkin käynnissä olevien projektien määrän mukaan. Harjoittelu on palkallinen.

Millaisia harkKanoja etsimme?

Tänä vuonna haemme harkKanoja seuraaviin rooleihin: strateginen viestintä, strategia- ja muutosjohtaminen, vaikuttaminen ja vastuullisuus, copywriter, design ja motion graphics. Toivomme, että sinulla on jo jonkin verran kokemusta tai perehtyneisyyttä sinua erityisesti kiinnostavasta osa-alueesta. Huomaathan, että samaan rooliin voidaan valita useampi harkKana.

Strategisen viestinnän harkKanan työpöydältä löytyy muun muassa mediaseurantaa ja sen raportointia, markkinointiviestinnän suunnittelua, koulutuksissa avustamista ja sisällöntuotantoa eri kanaviin. Sujuva tekstintuotanto, ymmärrys nykypäivän mediakentästä ja tarkkasilmäinen datan analysointi liittyvät keskeisesti strategisen viestinnän harkKanan työhön.

Strategia- ja muutosjohtamisen harkKanana pääset mukaan luomaan näkemyksellisiä yritysstrategioita, pohtimaan tulevaisuusskenaarioita, ravistelemaan organisaatiokulttuureita sekä haastamaan perinteisiä rakenteita. Työtehtäviisi voi myös kuulua esimerkiksi asiakastapahtumien järjestelyissä avustamista ja keskustelutilaisuuksien fasilitoimista.

Vaikuttamisen ja vastuullisuuden harkKanan keskeisiin tehtäviin kuuluu poliittisten toimintaympäristöanalyysien tekeminen, yhteiskunnallisten kampanjoiden rakentaminen sekä organisaatioiden vastuullisuusviestinnän kehittäminen. Tässä roolissa hyödyt poliittisen kentän tuntemisesta, yhteiskunnallisesta ymmärryksestä, moraalisesta kompassista ja kiinnostuksesta maailman muuttamiseen.

 

 

 

 

Copywriter-harkKanana pääset hyödyntämään kirjoittamistaitojasi ja oivalluskykyäsi: tulet tuottamaan copytekstejä eri materiaaleihin ja medioihin, käsikirjoittamaan videoita ja kirkastamaan brändi-identiteettejä. Konseptien kiteyttäminen, tarinankerronta ja ideointi kuuluvat copywriter-harkKanan vahvuuksiin.

Design-harkKanana pääset työskentelemään monenlaisissa asiakkuuksissa, joissa työ vaihtelee yksittäisistä graafisen suunnittelun tehtävistä kokonaisvaltaisiin suunnitteluprojekteihin. Toivomme sinulta ennen kaikkea rohkeutta tuoda omaa ajatteluasi esiin sekä intoa kokeilla ja oppia uutta.

Motion graphics -harkKanana olet kotonasi animoinnin ja mahdollisesti 3D-grafiikan parissa. Saat laittaa näkemyksesi töihin muun muassa mainostuotannoissa, kampanjavideoissa, sosiaalisen median hommissa ja visuaalisten ilmeiden rakentamisessa.  

Miksi harjoitteluun juuri Ellun Kanoille?

Me Ellun Kanoilla uskomme taistelupariuteen: meillä ollaan aina niin asiakkaan kuin toistemme taisteluparina. Se tarkoittaa, että harjoittelijoilla on aina taisteluparina paitsi toisensa, myös kokenut konsultti – ja taustalla tietenkin koko kanalan väki. Kollegaa ei ikinä jätetä yksin.

Vapaana matalan hierarkian organisaationa vältämme turhaa pönötystä ja virallisuuksia. Meillä voit olla rennosti oma itsesi. 

Ellun Kanoilla saat:  

  • Monipuoliset oppimismahdollisuudet. Vaikka hakisit Ellun Kanoille tiettyyn rooliin, on sinun mahdollista kokeilla myös muita muutostoimiston osa-alueita. 
  • Työyhteisön, jossa pääset työskentelemään alan huippujen kanssa. Työmme ovat saaneet tunnustusta niin kotimaassa kuin maailmalla.
  • Turvallisen ja rennon työilmapiirin, jossa saa luvalla kokeilla! Jos joskus mokaa, siitä opitaan. Ellun Kanoille tullaan harjoittelemaan, joten virheitä ei pidä pelätä.
  • Joustavan työympäristön, joka huomioi kunkin harjoittelijan elämäntilanteen. Voit itse pitkälti päättää milloin ja missä hommat teet. Valmistaudu kuitenkin siihen, että noin kerran kuukaudessa yhteisissä tilaisuuksissa voidaan edellyttää läsnäoloa toimistollamme Helsingin Sörnäisissä.
  • Harjoittelijan tarpeisiin sopivaa mentorointia ja uraohjausta.

Miten haen?

HarkKana-ohjelman haku on auki 3.10.–16.10.2022. Mukaan haetaan lähettämällä CV ja hakukirje. Hakukirje voi olla joko teksti- tai videomuodossa. Tekstin pituus saa olla maksimissaan yksi A4, videon maksimi kesto on kolme minuuttia. Toivomme, että vastaat hakukirjeessä seuraaviin kysymyksiin:

1. Miksi haet Ellun Kanoille?
2. Minkä osa-alueen parissa olisit erityisen kiinnostunut työskentelemään (strateginen viestintä, strategia- ja muutosjohtaminen, vaikuttaminen ja vastuullisuus, copywriter, design, motion graphics)? Miksi? 

Hakiessasi design- tai motion graphics -harkKanaksi, liitäthän hakemuksen mukaan portfoliosi. Mikäli haet johonkin muuhun osa-alueeseen, voit halutessasi liittää relevantin työnäytteen. Laitathan hakemuksesi mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, sillä käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana.

Ilmoitamme kaikille hakijoille mahdollisesta jatkosta perjantaihin 4.11. mennessä. Jatkoon päässeet kutsumme toiseen vaiheeseen, joka järjestetään Helsingin Sörnäisissä sijaitsevalla toimistollamme torstaina 10.11. Varaathan jo nyt tuon päivän kalenteristasi.

Mistä saan lisätietoa?

Tervetuloa asiallisiin hommiin kanssamme! Odotamme jo innolla hakemustasi. 

 

Haku