Vastuullisuus

#Ykspilkkuviis: Ellun Kanat etsii arvoliittolaisia – tule tekemään ilmastotyötä kanssamme!

Ellun Kanat muuttaa yrityksensä vielä ilmastoystävällisemmäksi ja haastaa muut yritykset mukaan.

Tasan viikko sitten ilmestyi raportti, joka ei ollut raportti tuhansien raporttien joukossa. Tuntui, että jokin liikahti isosti. Kysymyshän oli hallitustenvälisen ilmastopaneelin, tuttavallisesti IPCC-raportista, joka tähtää ilmaston lämpenemisen rajoittamiseen 1,5 asteeseen.

Raportti ei tainnut olla kenellekään valtava yllätys: ilmasto on lämmennyt nopeasti. Ilmastonmuutoksen pitäminen 1,5 asteessa on vielä mahdollista, mutta se edellyttää välittömiä ja suuria toimia kaikilta.

Ellun Kanat käyttää vuosittain merkittävän määrän työaikaa arvoliittolaisuustyöhön eli tavoitteelliseen, arvoihin perustuvaan yhteistyöhön, jolla tehdään maailmasta parempi paikka. Vuoden 2019 budjetissa käytämme arvoliittolaisuuteen yli 150 000 euron arvosta työtunteja. Lisäksi jokaisella työntekijällämme on oma palkallinen arvoliittolaisuuspäivänsä, jonka hän saa käyttää haluamaansa tarkoitukseen, joten yhteensä teemme vuonna 2019 arvoliittolaisuustyötä yli 200 000 euron arvosta. Se on arvioidusta liikevaihdostamme noin 3,5 prosenttia.

Olemme päättäneet vuonna 2019 laittaa kaikki munat samaan koriin. Käytämme kaiken arvoliittolaisuustyömme ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi.

Eli haemme vuodelle 2019 arvoliittolaisia, jotka toivovat motivoituneita ja ammattitaitoisia viestijöitä avukseen. Etsimme tahoja, jotka

  1. innovoivat uusia ilmastoystävällisempiä ratkaisuja
  2. kehittävät ratkaisuja, jotka kompensoivat kulutuksen aiheuttamaa tuhoa
  3. vaikuttavat poliittiseen päätöksentekoon.

Jos koet, että teet hommia näiden kolmen asian parissa ja haluat sitoutuneen taisteluparin avuksesi, ole yhteydessä Respekti-liiketoimintayksikkömme vetäjään Ville Tuomiseen: ville.tuominen@ellunkanat.fi.

Ellun Kanat tekee myös yrityksenä omat ilmastolupauksensa.

  1. Vaikutamme oman kulutuskäyttäytymisemme ja valintojemme kautta: jatkossa tarjoilemme tilaisuuksissamme vain kasvisruokaa, tarjoamme henkilökunnallemme työpaikkaruokalassa vain kasvisruokaa ja huolehdimme vegaanivaihtoehdoista. Uskomme, että mitä useampi catering-ruokaa tilaava taho toivoo vegevaihtoehtoja, sitä enemmän ja parempaa on tulevaisuudessa tarjolla.
  2. Jos työmatka vaatii lentämistä, sitoudumme kompensoimaan kanojen kaikkien työmatkoina tehtyjen lentojen päästöt. Käytämme tähän tarkoitukseen My Climate -laskuria.
  3. Hankimme työntekijöillemme lounasrasiat noutolounaita varten. Jokainen meillä sitoutuu siihen, että emme enää käytä kertakäyttöisiä lounasrasioita.

Lisäksi kutsumme toimistollemme asiantuntijan havainnoimaan toimintatapojamme ja tekemään kanssamme suunnitelman siitä, kuinka työpaikastamme saadaan vielä ilmastoystävällisempi. Haastamme muut yritykset tekemään saman ja jakamaan kokemuksia ja toimintatapoja keskenään.

Me emme vahdi muita, me emme syyllistä mitään toimialoja, me uskomme, että kaikilla toimialoilla tarvitaan ja haetaan koko ajan parempia tapoja toimia. Uskomme, että muutos lähtee siitä, että pystymme innostamaan ihmisiä siihen mukaan.

Jokainen meistä, joka on osa ongelmaa, voi myös olla osa ratkaisua.

Jokainen meistä, joka on osa ongelmaa, voi myös olla osa ratkaisua. Toteamme siis mottoamme lainaten: Ei tänne itkemään tultu, saatanallinen ralli päälle vaan!

#ykspilkkuviis

Ellun Kanojen työntekijät

Taru
Kirsi
Akunna
Anna
Anna
Anni
Anni
Anni
Antti
Antti
Antti
Eliisa
Erkki
Essi
Eveliina
Hanna
Hanna
Heidi
Helena
Henna
Henna
Ida
Ida
Iina
Jaakko
Jasmin
Jenny
Johanna
Joonas
Juha
Jukka
Juuso
Katja
Kira
Kristiina
Laura
Liisa
Liisa
Mari
Mari
Marjo
Mert
Miia
Mikko
Milla
Nea
Niko
Pauliina
Pera
Pessi
Pia
Reetta
Riina
Roope
Rox
Saara
Sara
Sanna
Sasu
Siiri
Sini
Sini
Suvi
Tanja
Taru
Tommi
Tuomas
Unna
Unto
Verneri
Ville

Kuva: Kira Hagström

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!