Viestintä

Vastaisku nopeille jouluvinkeille: Vietä helvetin tylsä ja hidas joulu!

Valmistelut vielä tekemättä? Viime hetken paniikki? Ei hätää: rauhoita itsesi tekemällä jotakin aivan muuta, jotakin niin hidasta, että lopulta annat periksi ja alat haluta, että tammikuu ja työn ihanat haasteet koittavat jälleen.

Croquembouche eli tuulihattutorni – järkyttävän työläs resepti, joka saa sinut tarttumaan auttavaan puhelimeen (tekoaika 6 h 30 min + hermoromahdus)

Kuka tämän keksi? Ensin työstät tuulihatut (jotka voivat lässähtää kun menet availemaan uuniluukkua ennen aikojaan). Sitten yrität täyttää tuulihatut erilaisilla täytteillä, vaikka vadelmalla. Kolmannessa vaiheessa yrität pinota pallerot keoksi metallimuotin avulla ”liimaten” niitä yhteen polttavan kuumalla karamelliseoksella (vakava palovamman uhka). Ja lopuksi (tämä on saatanallinen vaihe) yrität jotenkin irrottaa metallimuotin rikkomatta koko häkkyrää. Jos yksikin tuulari on jäänyt liimaamatta, koko paska läsähtää kasaan. Samoin jos karamelliseosta on liimautunut metallimuottiin – homma myöskin perseellään.

Kokeile itse (toki resepti on jaettu avuksesi eri kategorioihin). Muistathan koristella tornin kehrätyllä sokerilla!

Ekstravinkki! Kun valmistat tuulihattutornia, pidä vieressä jääkylmää vettä kulhossa palovamman varalta. NAUTI!

Kuva: Shutterstock

Stich, please. Kaulahuivi, jota ei olisi koskaan pitänyt aloittaa

Kiduta itseäsi ja ala neuloa Star Wars -huivia tuplaneuloksella. Tuplaneuloksen tekeminen on haastavaa, koska neuleen molempia puolia tehdään samaan aikaan. Bonus: työ on myös armottoman hidasta jo kahdella eri värillä, mutta kirjoneuleessa joka toisella silmukalla tehdään periaatteessa yhtä neuletta ja seuraavalla toista neuletta (okei whatever).

Jos yhtä kuviota joutuu purkamaan, niin toinen on myös pakko purkaa. Ota tekniikka haltuun näiden vinkkien avulla.

Maailman huonoimmaksi valittu elokuva: The Room

Elokuva on niin huono, että se on hyvä. The Roomilla on oma kansainvälinen kulttiseuraajajoukkonsa (eräs suomalainen ryhmä katsoo sen yhdessä uutenavuotena). Elokuva ei siis ole suoranaisesti tylsä, koska se sisältää niin käsittämättömiä juonenkäänteitä. Elokuvan fani kuvailee sitä näin:

”Juonta on erittäin vaikea summata. Olen kuitenkin nähnyt leffan 10+ kertaa. Kyseessä on ehkä parisuhde-elokuva, ehkä vähän rikos, eniten kyllä vain surrealismus maximus. Vuorosanat liittyvät vähän huonosti yhtään mihinkään, ja musiikki on megakamalaa. Elokuvassa on monta kohtausta, jotka eivät kiinnity lainkaan toisiinsa. Dialogi on niin hirveää, että se menee hyvästä dadasta.”

Kirja: kuvaus neuvostoliittolaisesta kauppajonosta

The Queue on venäläisen kirjailija Vladimir Sorokinin kiistelty ensiteos, joka kuvaa Neuvostoliiton aikojen tyypillistä jonottamista kaupan edessä. Ihmiset jonottavat, vaikka eivät tiedä mitä ja miksi. Koko kirja on jonottajien keskinäistä dialogia. Keskellä kirjaa lukija saa lahjan: tyhjiä sivuja.

Ne symboloivat yötä.

Ooppera, joka ei koskaan lopu

Karlheinz Stockhausen sävelsi Sonntag aus Licht -oopperan (Valosunnuntai), joka sai kantaesityksensä vuonna 2010 Kölnissä. Ooppera kestää yhdeksän tuntia. Se on Hesarin mukaan maailman pisin ooppera. Oopperassa on lukuisia väliaikoja, mutta toki sen voi suorittaa läpi tauotta. Kivaa oopperailtaa (alla näyte tulevasta)!

Kasvi, jonka kasvattaminen vie järjen

Bonsai-puun kasvatus on kiehtovaa ja vaativaa hommaa, joka palkitsee sinnikkään kasvi-intoilijan. Yeah, right. Jos mietit hankkisiko lapsen tai lemmikin, voit kokeilla ensin, saatko bonsain pysymään elossa. Tai vielä enemmän horror, voit koettaa kasvattaa sen itse alusta asti! Ensin oli vain siemen, ruukku ja Jussi. Tilaa starter kit ja kokeile pääsetkö pidemmälle. Seuraavaksi voitkin siirtyä jo leikkausohjeisiin:

1. Alin oksa käännetään vinosti eteen oikealle/vasemmalle
2. Seuraava oksa taivutetaan vinosti eteen vasemmalle/oikealle
3. Kolmas oksa taivutetaan toisesta oksasta katsoen takavasemmalle/-oikealle
4. Oksia ei taivuteta suoraan eteenpäin eikä ristiin toisten oksien kanssa
5. Ööö siis mitä?

Kuva: Pexels

Törkeän vaikea piparkakkutalo – ei kun katu

Tähän Hesarin viime vuoden piparkakkukisan voittotyöhön menee vain muutama vuosi: ensin inspiroidut, sitten suunnittelet ja lopulta rakennat teostasi kuukauden ajan: kuusi kiloa taikinaa, 117 ikkunaa ja puolitoista metriä pituutta. Laiskimus rakentaa piparkakkutalon, tositekijä näpertää oman kotikatunsa. Kuka onkaan se onnekas, joka asuu Mannerheimintiellä?

Artikkelin kuvitus: Riina Rosvall

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!