Kirjasuosituksia
MITÄ LUKUVINKKEJÄ ELLUN KANAT SAI?
#erilainenkikyteko #lukupäivä
Sosiologi ja kansanedustaja Anna Kontula
Paul Lafargue: Oikeus laiskuuteen
Ehdotan teille Paul Lafarguen teosta ”Oikeus laiskuuteen” vuodelta 1880. Aikanaan se oli vasemmistopopulistisista pamfleteista suositumpi kuin kommunistinen manifesti, ja monet sen ajatukset heräävät uudella kulmalla downshiftaus-ajattelua vasten.
Sitä paitsi se on riittävän lyhyt bussilukemiseksi, poliittiseksi pamfletiksi aivan riemastuttavaa kieli-ilottelua ja kätevästi saatavissa pdf:nä suoraan puhelimeen.
Vapaa kirjoittaja Kaarina Hazard
Vanha testamentti
Ehdottaisin Vanhaa testamenttia. Älä naura. Vanha testamentti on ajattelumme ja arvostustemme pohjateksti, jonka tarinat on tunnettava. Ilman niiden tuntemusta on vaikeaa ymmärtää mitään esimerkiksi länsimaisesta kuvataiteesta ja sen historiasta. Tiesitkö esimerkiksi, että Lootin tarinasta muistetaan aina vain se vaimo, joka katsoi taaksensa ja jähmettyi suolapatsaaksi. Vaan entäpä tarinan loppuosa eli vuorille paennut Loot, joka siellä Jumalan luvalla yhtyi aikuisiin tyttäriinsä! Mitä ajattelemme Lootin skandalöösistä insestitarinasta!
Ehdottaisin Vanhaa testamenttia. Älä naura.
Filosofi ja tietokirjailija Frank Martela
Stanley McChrystal: Team of Teams
Kenraali Stanley McChrystalin ”Team of Teams” lienee paras lukemani yksittäinen teos itseohjautuvuudesta. Odotellessa itseohjautuvuuden teemat kiteyttävää lopullista mestariteosta McChrystalin kuvaus siitä, kuinka hän erikoisjoukkojen johtajana tiedosti, ettei heidän perinteinen organisaationsa pärjää ketteräliikkeiselle Al Qaidalle, toimii mainiona johdantona siihen, miksi itseohjautuvuutta tarvitaan. Samalla hän onnistuu kuvaamaan kiinnostavasti ne periaatteet, joiden varaan uusi organisaatio rakennettiin ja miten askel askeleelta muutosprosessi perinteisestä hierarkiasta itseohjautuvuuteen toteutettiin.
Energiayhtiö St1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen
Heikki Aittokoski: Narrien laiva
Tärkeintä olisi avartaa ihmisten näkökulmaa paikallisesta globaaliin. Auttaa ihmisiä ymmärtämään, miltä asiat näyttävät maapallon väestön enemmistön näkökulmasta. YK:n mukaan noin neljä miljardia ihmistä elää suomalaiseen ostovoimaan suhteutettuna tulotasolla viisi euroa päivässä. Näiden ihmisten kyky parantaa itse omaa asemaansa on monella tavalla rajallinen. Puutetta on kaikesta: koulutus, naisten ja tyttöjen asema, yhteiskunnan rakenteet, demokratia jne.
Itse olen pohtinut tätä paljon, kun olen miettinyt vaikuttavimpia keinoja ilmastomuutoksen hillintään. Meidän pitäisi kehittää ratkaisuja, jotka ovat viidellä eurolla päivässä elävien ihmisten saavutettavissa. He eivät pysty kehittämään uusia ratkaisuja itse, edellä mainituista puutteista johtuen.
Tärkeintä olisi avartaa ihmisten näkökulmaa paikallisesta globaaliin.
Sähköautot ovat tämän elitistisen ajattelun symboli. Miksei Teslan ostaja ostaisi 100 000 euron auton sijaan tavallisen pienen auton ja antaisi hintaeron esim. Naisten pankin mikrolainojen pääomaksi? Hiilidioksidipäästöt vähenisivät moninkertaisesti, ja kaikenlainen muu kestävä kehitys ottaisi ison harppauksen. Vastaus on selvä, emme ole vielä valmiita luopumaan mistään tuntemattomien ihmisten hyväksi.
Tähän ajatteluun sisään pääsemiseksi Heikki Aittokosken kirja ”Narrien Laiva” voisi olla minun suositukseni. Luin sen itse kesällä.
Aller Median toimitusjohtaja ja työelämäprofessori Pauli Aalto-Setälä
Andrew McAfee: Harnessing our digital future, Machine, Platform and Crowd
Alustatalouden ja robotiikan kaikkien aikojen paras yhteenveto. Ei vain väitteitä, vaan esimerkkejä ja todisteita meneillään olevasta toisesta teollisesta vallankumouksesta. Aion ottaa tämän myös professuurissani Turussa pakolliseksi luettavaksi opiskelijoilleni.
Hallitusammattilainen Mika Sutinen
Matthew Syed:in Black Box Thinking.
Se on aika kevyttä luettavaa, mutta oivaltavaa, osoittamalla miten paljon paremmaksi maailma/työ/mikä tahansa tulisi, jos kaikki virheet voitaisiin avata kollektiivisesti ja havainnot ja johtopäätökset jakaa kaikkien kesken. Sen myötä oivaltaa, että vahvuuksia kehittämällä pääsee vain tiettyyn pisteeseen saakka. Siitä eteenpäin tarvitaan rakentava, systemaattinen tapa paneutua myös virheisiin.
Professori Alf Rehn
Chip & Dan Heath: The Power of Moments
Heathin veljekset uppoutuvat merkityksellisiin hetkiin, ja siihen miten pienestä suuret asiat voivat olla kiinni. Herättävää, ja pistää miettimään omia hetkiään.
Christine Porath: Mastering Civility – A Manifesto for the Workplace
Mitä tapahtuu, kun ihmiset eivät enää kunnioita toisiaan työpaikalla? Ja mitä taas, jos löydetään takaisin ihmisiksi olemiseen? Tärkeä viesti siitä, miten keskeistä muiden huomioon ottaminen on organisaatioissa.
Tärkeä viesti siitä, miten keskeistä muiden huomioon ottaminen on organisaatioissa.
Niin, ja sitten, jos joltakulta se on kaikesta huolimatta mennyt ohi:
John Kennedy Toole: Typerysten salaliitto
Tämä ihan vain siksi, että se on loistava, ihana, hysteerisen hauska kirja, jonka jokaisen tulisi lukea.
TBWA\Helsingin varatoimitusjohtaja Marco Mäkinen
Brian Christianin ja Tom Griffiths: Algorithms to Live By
Jos olisi mahdollista lukea vain yksi kirja, niin tarttuisin empimättä Brian Christianin ja Tom Griffithsin kansantajuiseen pläjäykseen ”Algorithms to Live By”. Sen jälkeen a) tietää, mikä on algoritmi, b) ymmärtää, miten tekoäly toimii ja c) osaa tehdä parempia päätöksiä. Ei yhtään niin tylsää kuin miltä äkkiseltään kuulostaa. Paljon mehukkaita esimerkkejä pariutumisesta, uuden asunnon etsimisestä ja lempiruoista ravintolassa. Jos aihe tuntuu jo tutulta ja haluaa vähän vaativampaa samasta genrestä, niin MIT-proffien Erik Brynjolfssonin ja Andrew McAfeen ”Machine, Platform, Crowd”.
Toimittaja ja valmentaja Anna Perho
Pentti Linkola – ihminen ja legenda
Linkola on ollut minusta aina kiinnostava hahmo. Kiukkuiset idealistit ovat usein ihmiskunnan rasittavimpia edustajia, mutta Linkolalla on pointti: hänen ennustuksensa väestöräjähdyksestä, lajikadosta ja ympäristön tuhoutumisesta ovat ikävä kyllä toteutuneet.
Linkola on siinä mielessä samankaltainen kuin monet muutkin kansankiihottajat Che Guevarasta Bob Dylaniin, että hän on usein täysin kohtuuton lähipiiriään kohtaan. Toisaalta hänellä on käsittämättömän laaja ja lojaali ystäväpiiri. Tällainen ristiriita leimaa usein poikkeusyksilöitä: heidän lahjansa tekevät heistä raivokkaan vetovoimaisia, mutta samaan aikaan sietämättömän itsekkäitä tyranneja.
Linkola on yksi harvoista, joka todella elää niin kuin opettaa. Kuvaukset hevosen ja soutuveneen kanssa operoivan ammattikalastajan arjesta ovat ajoittain ällistyttäviä. Modernit valitukset sähköpostitulvasta asettuvat lukiessa hieman maltillisempaan kontekstiin.
Linkolan sanoma on, että ihminen ei ole muuta luomakuntaa kummempi olento. Tästä olen hänen kanssaan samaa mieltä, vaikka Linkolan ajatukset siitä, mitä ongelmalle nimeltä ihminen pitäisi tehdä, ovat lievästi sanottuna arveluttavia. Nykyajassa hänet leimattaisiin välittömästi vihapuhujaksi, mitä hän onkin, mutta lähtökohdiltaan varsin sivistynyt sellainen.
Äänekäskään synkistely ei tietenkään vie asioita eteenpäin. Pidän kuitenkin arvokkaana, että joku puhuu ympäristöasioista siten kuin ne ovat. Yhdenkin ihmisen valinnoilla on merkitystä, vaikka ympäristökyynikot usein raukkamaisesti kieltävät tämän. Pientä toivoa kirjassa antaa Linkolan hanke, jossa hän pelastaa aarniometsää ostamalla sitä perustamansa säätiön nimiin. Aina voi tehdä jotain, se on ehkä kirjan sanomassa tärkein juttu.
Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila
Minna Maija: Herkkä, hellä, hehkuavainen – Minna Canth
Valtavan voimaannuttava kirjallinen kokemus ihmisestä, joka ylitti valtavan kasan muureja ja nousi menestykseen. Ei pelännyt haastaa vallitsevia normeja, jos ne olivat tyhmiä. Osoitti toiminnalla ja rohkeudella sen, että kaikilla meillä on yhtäläiset oikeudet ja kyvyt.
Valtavan voimaannuttava kirjallinen kokemus ihmisestä, joka ylitti valtavan kasan muureja ja nousi menestykseen.
Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervanen
Yuval Noah Harari: Homo Deus
Ajankohtainen ja tärkeä.
Koodauslähettiläs ja lastenkirjailija Linda Liukas
Lawrence Weschler: Seeing is Forgetting the Name of the Thing One Sees
Taiteilija Robert Irwinin elämästä kertova sarja haastatteluja – koskettaa kaikkia, jotka etsivät omaa identiteettiään ja uskallusta astua omaan uteliaisuuteen.
Liu Cixin: The Three-Body Problem
Kiinan suosituin scifi-kirja(sarja) kertoo upean stoorin fysiikasta, Kiinan historiasta ja koko ihmiskunnasta. Virkistävästi vinksahtanut näkökulma.
Virkistävästi vinksahtanut näkökulma.
Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi
Daniel Pink: Drive
Viimeksi lukemistani kirjoista mielenkiintoisimmat itselleni ovat olleet Anne Mattssonin ”Tellervo Koiviston elämäkerta” ja Dan Pinkin ”Drive”.
Kun teillä Ellun Kanoissa varmasti luetaan suurista naisista muutoinkin, niin rohkenen ehdottaa Dan Pinkin ”Drivea”. Perustelu: Tämä jenkkiklassikko kertoo, mistä motivaatio syntyy asiantuntijatyössä. Motivaation lähteet ovat Autonomy, Mastery and Purpose.
Kun teillä Ellun Kanoissa varmasti luetaan suurista naisista muutoinkin, niin rohkenen ehdottaa Dan Pinkin ”Drivea”.
Helsingin Sanomien Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Laura Saarikoski
J D Vance: Hillbilly Elegy
Lähden siitä, että kannattaa lukea kirjoja, jotka tekevät ymmärrettäväksi toisenlaisen maailmankuvan kuin mitä itsellä on. Siksi suosittelen J D Vancen Hillbilly Elegyä, joka kertoo USA:n perussuomalaisista, siitä valkoisten työläisten maailmasta, jonka molemmat puolueet ovat unohtaneet ja jossa kuollaan kaduille. Ei mikään ilopilleri kyllä.
Toinen samaa sarjaa on Arlie Hochschildin ”Strangers in their own land”.
Lähden siitä, että kannattaa lukea kirjoja, jotka tekevät ymmärrettäväksi toisenlaisen maailmankuvan kuin mitä itsellä on.
Crisis Management Initiativen toiminnanjohtaja Tuija Talvitie
Daniel Kahneman: Thinking Fast and Slow
Loistava kooste ihmisen ajatusharhoista.
Yuval Noah Harari: Homo Sapiens
Ihmisen historia pähkinänkuoressa.
Matt Lieberman: Social
Kertoo ihmisen sosiaalisuuden tarpeesta, social over rational.
Kazuo Ishiguro: The Buried Giant
Ihana kirja muistamisen tärkeydestä.
Toimittaja Jukka-Pekka Raeste
Jonathan Franzen: Vapaus
Ensin tulee mieleen, että suositeltavan kirjan pitäisi olla sellainen, joka on saanut minut itkemään, vaikka kyynelsilmäni eivät ole mikään laadun tae. Silti Jonathan Franzenin ”Vapaus” ja erityisesti sen loppu tulivat nyt ensimmäiseksi mieleeni.
Jonathan Franzenin ”Vapaus” ja erityisesti sen loppu tulivat nyt ensimmäiseksi mieleeni.
Helsingin pormestari Jan Vapaavuori
Heikki Aittokoski: Kuolemantanssi
Jotta ymmärtää paremmin maailmaa.
Nationalismi on meidänkin aikamme isoja kysymyksiä, joten siihenkin suhtaudutaan usein varsin tunteenomaisesti ja jyrkästi. Asiat eivät kuitenkaan ole mustavalkoisia. Maailma ei ole mustavalkoinen.
Asiat eivät kuitenkaan ole mustavalkoisia. Maailma ei ole mustavalkoinen.
Marimekon ja Rovion hallituksen puheenjohtaja Mika Ihamuotila
Yuval Noah Harari: Homo Deus (Homo Sapiensin jatko-osa)
Brynjolfsson & McAfee: The Second Machine Age: Work, Progress and Prosperity in a Time of Brilliant Technologies
Miksi?
On aina innostavaa lukea kaunokirjallisuutta ja yrityksissä työskennellessämme tietty johtamista ja vastaavaa. Mutta juuri nyt on toisin. Nyt jokaisen on ymmärrettävä, miten tekoäly, robotisaatio, koneoppiminen, nanoteknologia (ns. neljäs teollinen vallankumous, jota ajaa digitalisaatio) muuttaa yhteiskuntaa, toimialoja, meitä ihmisiä ja meidän elämäämme. Harva asia tulee olemaan entisellään, eikä meidän tarvitse odottaa kovinkaan montaa vuotta. Nämä kaksi kirjaa avaavat ikkunan uuteen; ensimmäinen kirja ihmisen ja toinen yritysten näkökulmasta.
Nyt jokaisen on ymmärrettävä, miten tekoäly, robotisaatio, koneoppiminen, nanoteknologia muuttaa yhteiskuntaa, toimialoja, meitä ihmisiä ja meidän elämäämme.
Toimittaja Reetta Räty
Mari Manninen: Yhden lapsen kansa – Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret
Mari Manninen kertoo Kiinan yhden lapsen politiikasta ihmiskohtaloiden ja kiinalaisten omien näkemysten kautta. Samalla hän kertoo väärinkäsityksistämme, autoritaarisesta maailmankuvasta, individualismin leviämisestä, syntymättömistä tytöistä – ja meistä, jotka luulemme tietävämme, mutta emme silti näe suuriakaan asioita muutoin kuin omien kokemustemme ja kuvitelmiemme kautta. Pitää lukea, että saa uuden näkökulman, että ymmärtää, että voi korjata omia ennakkoluulojaan. Manninen on asunut Kiinassa kahteen otteeseen, hän tietää mistä puhuu – ja myöntää silti, että on luullut väärin, kunnes alkoi kuunnella ihmisiä. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka pyrkivät ymmärtämään Kiinaa, ihmisyyttä, johtamista tai vaikka aasialaisten käsitystä hierarkioista ja perheestä.
Suosittelen kirjaa kaikille, jotka pyrkivät ymmärtämään Kiinaa, ihmisyyttä, johtamista tai vaikka aasialaisten käsitystä hierarkioista ja perheestä.
Kirja voitti Tieto-Finlandia-palkinnon 2016, ja nykyisenä raatilaisena voin luvata, että jokainen voittajakirja kannattaa lukea, ne käyvät läpi tiukan seulan, tietokirjoja ilmestyy Suomessa vuosittain tuhansia, kotimaisiakin satoja. Tieto-Finlandia-voittajan valitsi viime vuonna Jörn Donner. Niinpä: Lukeminen kannattaa aina.
Yrittäjä ja yritysjohtaja Saku Tuominen
Todd Rose: The End Of Average
Harva yhtä yksinkertaiselle havainnolle perustuva kirja on samaan aikaan niin silmiä avaava ja maailmankatsomusta muuttava. Todd Rose käy läpi keskiarvoistumisen – emme enää edes huomaa, että luomme asioista keskiarvon ja suhteutamme kaiken siihen – historian ja osoittaa, että olemme eläneet viimeiset sata vuotta maailmassa, jossa lähes kaikilla aloilla kouluista työelämään ja luonteenpiirteisiin saakka hyvän määritelmä on olla samanlainen kuin muut mutta hieman parempi – ja sen jälkeen kyseenalaistaa koko lähestymistavan.
Harva yhtä yksinkertaiselle havainnolle perustuva kirja on samaan aikaan niin silmiä avaava ja maailmankatsomusta muuttava.
Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Matti Apunen
Chris Hadfield: An Astronaut’s Guide to Life on Earth
Chris Hadfield on astronautti ja kansainvälisen avaruusaseman entinen päällikkö. Hänen työympäristönsä on poikkeuksellisen vaativa. Hänen työkaverinsa ovat huippukoulutettuja ja huippukilpailuhenkisiä. Ja silti heidän menestyksensä ja henkiinjäämisensä on kiinni siitä, että he osaavat tilanteen tullen unohtaa erityisyytensä ja nöyrtyvät rutiineille.
Ei riitä, että teet oikeita asioita, niitä on tehtävä oikealla volyymilla ja niitä pitää tehdä tuhoamatta tiimin tasapainoa. Muistakaa tämä seuraavan kerran kun olette raketilla liikkeellä.
Hadfield kertoo, miten hän pääsi maailman valikoiduimpaan ammattiin. Hieno tarina, jonka menestysresepti on yllättävä: Aim to be a zero. Ei riitä, että teet oikeita asioita, niitä on tehtävä oikealla volyymilla ja niitä pitää tehdä tuhoamatta tiimin tasapainoa.
Muistakaa tämä seuraavan kerran, kun olette raketilla liikkeellä.
Jos ystäväni Chris alkoi kiinnostaa, verrytelkää tällä.
Video ei ole playback vaan aito taltiointi.
Media-alan yrittäjä Risto Kuulasmaa
Uutuuskirjojen tulvassa kannustan palaamaan klassikoihin:
- Pablo Neruda: Tunnustan eläneeni. Kosmopoliitti Neruda koki omakohtaisesti 1900-luvun vuosikymmenet sekä vallan takahuoneissa ja että avainhenkilönä. Mahtava seikkailu ja Euroopan historia samassa paketissa.
- Simon Sinek: Start With Why. Sinekin paras ja edelleen business-kirjojen aatelia.
- Italo Calvino: Kosmokomiikkaa. Hyvän tuulen maagista realismia astraalitasolla. Naurattaa.
- Matthieu Ricard: Happiness: A Guide to Developing Life’s Most Important Skill. Paras selfhelp-kirja. Ranskalainen Matthieu teki tutkimusta geenitutkijana ennen omistautumistaan Tiibetin buddhalaiseksi munkiksi.
- Milan Kundera: Kiireettömyys. Kevyt kirja isoista asioista, laajentava vaikutus.
Uutuuskirjojen tulvassa kannustan palaamaan klassikoihin.
Professori ja Aalto EE:n toimitusjohtaja Pekka Mattila
Richard Thaler: Misbehaving: The Making of Behavioral Economics
Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio
Zadie Smith: Swing Time
Kaikkien kannattaisi lukea enemmän kaunokirjallisuutta. Tai kuunnella sitä. Pippa Bennett-Warner lukee ilmiömäisesti Zadie Smithin uuden Swing Time –kirjan. Kirja avaa huikeasti ohipuhumista, harhailua ja kieltä luokan määrittäjänä.
Kaikkien kannattaisi lukea enemmän kaunokirjallisuutta.
Kirjailija Elina Hirvonen
David Grossman: Sinne missä maa päättyy
Suosittelen kirjaa, joka julkaistiin suomeksikin jo muutama vuosi sitten, mutta joka mielestäni on niin tärkeä romaani maailman ymmärtämisen kannalta, että sen merkitys pitää nostaa esiin yhä uudelleen. Kirja on israelilaisen David Grossmanin romaani ”Sinne missä maa päättyy”. Minulle se on yksi elämäni suurista kirjoista, romaani, joka ei ole ”lukukokemus” vaan kokemus, sellainen, jonka luettuaan ei ole ihan sama, jonka luettuaan on äärimmäisen kiitollinen siitä, että löysi juuri sen kirjan. Kiitollinen, että joku on kirjoittanut jotain sellaista, joka avaa käsittämättömällä viisaudella ikkunoita sellaisiin kysymyksiin kuin mitä on olla ihminen, vanhempi, puoliso, rakastaja, mitä on elää sodan keskellä, tuntea samaan aikaan syyllisyyttä, pelkoa, vihaa, vastustaa muiden ihmisten näkemistä viholliskuvien kautta ja silti huomata, miten viholliskuvat muuttuvat osaksi myös omaa elämää. Ennen kaikkea se on romaani, jossa sekä ihmisten että maailman sävyt aukeavat loputtomina, ja kaiken valtavan kipeän, vaikean ja väkivaltaisenkin keskellä on halu rakastaa, ymmärtää, ja siitä kumpuava armo.
Tapasin David Grossmanin Tallinnan Head Read -kirjallisuusfestivaaleilla pari vuotta sitten. Vein hänelle lahjaksi oman esikoisromaanini englanninnoksen ja kirjeen, jossa kerroin ”Sinne missä maa päättyy” -romaanin merkityksestä itselleni. Parin viikon päästä postissa tuli käsin kirjoitettu, viisas, elämää ja kirjoittamista pohtiva kirje Grossmanilta. Luen sitä yhä silloin, kun oma kirjoittaminen ei suju.
Kirja on israelilaisen David Grossmanin romaani ”Sinne missä maa päättyy”.
Feministi ja kansalaisaktivisti Rosa Meriläinen
Juha Hurme: Niemi.
Kansakunnan historia on aina tarina kuten se kerrotaan. Hurme aloittaa Suomenniemen asukkaiden tarinan kertomisen alkuräjähdyksestä, joten perspektiivi on kosminen kaikkeus. Se antaa perspektiiviä perspektiiville. Hyvässä tarinassa on aina hyviä yksityiskohtia eli anekdootteja, jotka kirkastavat sitä. Hurme on todellinen kulttuuriarkeologi kaivaessaan esiin hyytävimmät nelipolvisella trokeella ilmoilleparahdetut naisvalitukset ja toisaalta hän osaa monin vastaanlausumattomin tavoin tuoda esiin sen tärkeän tiedon, ettei ihmiselossa ole olemassa mitään muuta alkuperäistä kuin ihmisyys – ja ne samat miljardeja vuosia vanhat atomit, joista kaikkeuden osana mekin koostumme. Neandertalilaiset ja denisovanihmisetkin olivat täällä vahvasti yhteisellä ja samalla ihmisyyden asialla. Jos tämä tieto ei luo levollisuutta, Hurme kyllä lyhytselittää kaikki tunnetut maailmankatsomukset manikealaisuudesta taolaisuuteen, joten sieltä voi poimia omansa.
Hyvässä tarinassa on aina hyviä yksityiskohtia eli anekdootteja, jotka kirkastavat sitä.
F-Securen hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa
Meffert & Swaminathan: Digital @ Scale
Sanonpa nyt sitten vaikkapa Digital @ Scale by Meffert & Swaminathan. Olen juuri aloittanut kyseisen kirjan. Satun tuntemaan kirjoittajat, joten uskon kirjan olevan täyttä tavaraa.
Toimittaja ja tietokirjailija Tuomas Muraja
John Irving: Ystäväni Owen Meany
Anni Saastamoinen: Depressiopäiväkirjat
#erilainenkikyteko #lukupäivä
Ellun Kanat on kasvava strateginen viestintätoimisto, jonka olemassaolon tarkoitus on ravistella muutokseen, on kyse sitten kommunikoinnista, yrityskulttuurista tai palvelukonsepteista. Tämä edellyttää jokaiselta työntekijältä tulevaisuuteen nojaavaa tapaa ajatella. Siksi Ellun Kanojen kiky-teko on lukupäivä, jolloin jokainen työntekijä lukee vapaavalintaisen kirjan, joka ravistelee muutokseen ja vauhdittaa ajattelua.
Twitter: @sokeakana, Facebook: Ellun Kanat, ellunkanat.fi