Hyppää sisältöön

Tekstikuva, johon on kirjoitettu tapahtuman nimi Tulevaisuus: ei peruttu

Exit-suunnitelma? Ei kiitos.

Nyt rakennetaan tulevaisuutta!

Suurten maailmanlaajuisten haasteiden ratkaisemisessa yritysten panosta tarvitaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Mutta tällaista maailmaa muuttavaa bisnestä ei synny siiloissa. Positiivisen tulevaisuuden rakentamisen perusedellytys on laadukas, monimuotoinen vuorovaikutus – ja tätä keskustelua pitää käydä nyt.

Tulevaisuus: ei peruttu. -after workit verkossa toivat yhteen huikean kattauksen maamme kärkiajattelijoita haastamaan toisiaan sekä keskustelemaan siitä, mitä maailmassa tapahtuu ja mitä pitäisi tapahtua – millainen on uusi maailma ja miten siellä menestytään? Illan ohjelmassa etsittiin erilaisten lähestymistapojen yhtäläisyyksiä ja pohdittiin painavimpia muutostarpeita sekä yhteiskunnan, bisneksen että yksilön näkökulmasta matkalla kohti tulevaisuutta. 

Katso afterworkien tallenne Youtubesta tai tästä alta! 

Keskustelussa mukana olivat Kaisa Hietala, Jyrki Katainen, Kirsi Piha, Silvia Hosseini, Alexander Stubb, Risto Murto, Suvi-Anne Siimes, Heikki Pursiainen, Nasim Selmani, Veera Luoma-aho, Kai Seikku, Sanna Kulmala, Risto Lähdesmäki, Suvi Auvinen, Tuomas Nurmela, Taru Tujunen, Elina Kiiski-Kataja ja Marjaana Toiminen. Juontajina toimivat Jenny Antonen ja Tuomas Lähteenmäki.

Tervetuloa mukaan!
#EiPeruttu

Ohjelma 25.8. klo 16.00-18.00

16:00 – Muutos

Risto Murto ja Kirsi Piha: Mistä tänään keskustellaan? Miltä tulevaisuus näyttää talouden, yhteiskunnan ja bisneksen kantilta laajakulmalla katsottuna? Millaisia asioita juuri nyt täytyy miettiä?

Työeläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto katsoo yhteiskuntaa ja taloutta poikkeukselliselta näköalapaikalta. Ellun Kanojen perustaja, bisneskirjailija Kirsi Piha puolestaan on suorapuheinen muutoksen ammattilainen.

16:15 – Tulevaisuus

Jyrki Katainen, Risto Lähdesmäki, Elina Kiiski-Kataja: Keskustelua tulevaisuuden, organisaation ja ympäröivän yhteiskunnan rajapinnasta. Onko Suomi kilpailussa mukana? Onko nostalgiaan varaa?

Tulevaisuustalo Sitran yliasiamies Jyrki Katainen on tulevaisuuden ytimessä ja erityisen kiinnostunut talouden uudistumisesta kiertotalouden ja kestävyyden periaattein. Pääomasijoittaja, Piilaksossa vaikuttava Risto Lähdesmäki näkee puolestaan aitiopaikalta, mitä maailman kuhisevimmassa teknologiakaupungissa juuri nyt tapahtuu. Ellun Kanojen tutkimusjohtaja Elina Kiiski-Kataja haastattelee.

16:30 – Yhteiskunta koronan jälkeen

Alexander Stubb, Suvi-Anne Siimes, Silvia Hosseini, Heikki Pursiainen ja Taru TujunenMiltä uuden Suomen pitäisi näyttää, kun pandemiasta siirrytään eteenpäin? Vieraat esittelevät kukin yhden yhteiskunnallisen muutoksen, jonka aika olisi juuri nyt. 

Alexander Stubb toimii European University Institutessa professorina ja johtajana, Suvi-Anne Siimes on Työeläkevakuuttaja TELA:n toimitusjohtaja, Silvia Hosseini on esseisti, kriitikko ja kirjallisuuden opettaja, Heikki Pursiainen MustRead-verkkojulkaisun strategi ja Taru Tujunen Ellun Kanojen toimitusjohtaja.

Lue lisää:

17:00 – Kun lobbari tapasi aktivistin

Tuomas Nurmela ja Suvi Auvinen: Sidosryhmäkapitalismi ja brändiaktivismi – Mikä on tehokkain tapa vaikuttaa ja onko aktivistilla ja kapitalistilla jotain yhteistä?

Suvi Auvinen on pitkän linjan aktivisti, toimittaja, kirjailija sekä Ellun Kanojen konsultti ja yritysvastuullisuuden asiantuntija. Tuomas Nurmela puolestaan tunnetaan politiikan taustavaikuttajana, Lobster-nimisen lobbausalan start up:in perustajana sekä Ellun Kanojen liiketoimintajohtajana.

17:15 – Bisnes uudessa maailmassa

Veera Luoma-aho, Nasim Selmani, Sanna Kulmala: Liike-elämää tarkkailevat asiantuntijat kommentoivat mihin bisnes uudessa maailmassa on menossa. Minkälaisessa maailmassa yritykset toimivat, ja millaisia ilmiöitä ja muutossignaaleja he näkevät omassa työssään?

Veera Luoma-aho on Helsingin Sanomien talouteen, teknologiaan ja johtamiseen keskittyvän Vision toimittaja, Nasim Selmani on tasa-arvoon ja inkluusioon keskittyvän konsulttiyritys DeiDei:n perustaja työskennellyt aiemmin start up -tapahtuma Slushin diversiteettijohtajana. Sanna Kulmala on Työterveyslaitoksen Työ2030 -ohjelman johtaja.

17:30 – Keskustelu Kaisa Hietalan ja Kai Seikun kanssa

Kaisa Hietala, Kai SeikkuMarjaana Toiminen: Miltä bisnes uudessa maailmassa näyttää ja miten ilmiöt ja signaalit resonoivat, kun maailmaa ja bisnestä muuttaa käytännössä? Mitä tämän hetken puhutuimmat bisnesjohtajat ajattelevat siitä, mihin olemme menossa?

Kaisa Hietala valittiin keväällä Exxon Mobilin hallitukseen, aiemmin Hietala on ollut muun muassa Nesteen uusiutuvista polttoaineista vastaava johtaja ja hän toimii myös Gaia Consultingin osakkaana. Okmetic-yhtiön toimitusjohtaja Kai Seikku on johtanut sekä HKScania että Hasan & Partnersia ja istuu muun muassa Inderesin hallituksessa. Marjaana Toimisella on pitkä johtajakokemus, nykyään hän toimii Ellun Kanojen liiketoimintajohtajana pyrkien johtajien radikalisoimiseen, ja tuuppaa lempeästi mutta jämäkästi yritysjohtoa rohkeampiin päätöksiin.

17:45 – Freerap

Tilaisuuden päätteeksi päästään after work -tunnelmaan maamme parhaiden freestyle-rappareiden JodarokinSärrenSolosenKosolan ja Xmiehen kanssa, jotka improvisoivat spontaanin näkemyksensä päivän keskusteluista.

18:00 – Tapahtuma päättyy

Haku