Hyppää sisältöön
Helsingin kaupungin liikuntapalvelut

Osallistava visiotyö skaalautuvien keskusteluiden avulla
Helsingin kaupungin liikuntapalvelut on uudistanut palvelustrategiaansa. Osana uudistusta se halusi osallistaa koko henkilöstönsä, 500 henkilöä, keskusteluun liikuntapalveluiden visiosta. Tavoitteena oli rakentaa henkilöstön kanssa yhteistä tulevaisuutta ja lisätä yhteistyötä organisaation sisällä.

Näkemys

Jotta henkilöstöä pystyttiin osallistamaan tehokkaasti ja laajasti, päätettiin se toteuttaa Ellun Kanojen skaalautuvat keskustelut -konseptin avulla. Skaalautuvat keskustelut on ketterä ja testattu tapa osallistaa suuri määrä ihmisiä keskusteluun. Sen avulla voi esimerkiksi lisätä tiimien ymmärrystä ja omistajuutta uudesta strategiasta, visiosta tai missiosta sekä kerätä ajatuksia ja ideoita muutoksen tueksi.

Ellun Kanat fasilitoi liikuntapalveluille viisi keskustelutilaisuutta eri puolilla Helsinkiä. Ennen keskustelutilaisuuksia Ellun Kanat tuotti osallistujille orientoivan ennakkomateriaalin sekä keskustelun aikana käytettävän keskustelu- ja tehtäväoppaan. Keskustelut onnistuivat tavoittamaan työntekijöitä eri palveluista ja aktivoimaan heitä yhteiseen keskusteluun. 

Muutos

Henkilöstötilaisuuksien jälkeen Ellun Kanat teki yhteenvedon keskusteluista, jota jatkotyöstettiin vielä työpajassa esihenkilöiden kanssa. Esihenkilöiden kanssa pohdittiin myös heidän rooliaan vision saavuttamisessa. Palautteen perusteella osallistujat kokivat keskustelut merkityksellisiksi ja innostaviksi. 

“Halusimme osallistaa henkilöstöämme luomaan visiota palveluillemme, jotka houkuttelevat yhä useamman helsinkiläisen aktiivisen ja liikunnallisen elämäntavan piiriin. Tässä tavoitteessa onnistuttiin erittäin hyvin, ja lisäksi saimme läpi organisaation oivalluksia työn merkityksellisyydestä ja meidän kaikkien roolista vision saavuttamisessa. Ellun Kanat sai henkilöstömme ja esihenkilömme innostumaan aiheesta rennolla mutta jämptillä otteellaan, joka lähti vahvasti liikkeelle arjen kokemuksista.”

– Tarja Loikkanen, liikuntajohtaja, Helsingin kaupunki

 

 

Ota yhteyttä:

Anna Kjellberg

muutoksen tekijä, head of strategic communication

Antti Erikivi

muutoksen tekijä, asiakkuusjohtaja

Haku