Hyppää sisältöön

Ellun Kanat on auki läpi kesän, mutta näihin kirjoihin uppoudumme lomilla

8.7.2022

2 minuuttia

Lippispäinen hahmo lukee kirjaa, jonka kannessa on kukkia ja teksti "kesäkirja".

Vaikka pääskysestä ei päivääkään, kana kyllä kesälläkin kotkottaa – palvelemme tänä vuonna läpi kesän. Viettipä heinäkuuta miten hyvänsä, lukeminen virkistää mieltä kuin pulahdus viileään veteen. Siksipä listasimme joukon näkemystä rikastavaa lukemista kesäisiin hetkiin. Ota lukuvinkkimme talteen alta!

Historiannälkäisille ja aikamatkailuun

Dan Jones: Powers and Thrones – A New History of the Middle Ages. Tiiliskivennälkäisille. Vetävästi kirjoitettu irtiotto arjesta, joka kiidättää lukijan vuosisatojen päähän. 

Pirkko Saisio: Passio. Sinulle, joka etsit kirjaa, johon voi uppoutua tuntikausiksi. 

Meri Valkama: Sinun, Margot. Kirja, jonka parissa pääsee matkustamaan maailmaan, jota ei enää ole. 

Luonnon helmaan

Saara Atula: Retkiruokakirja. Kesän vaelluksien ja päiväretkien ruokalistaa pohdiskeleville.

Maja Lunde: Mehiläisten historia. Romaani, joka saa katsomaan pölyttäjiä ja maailman tulevaisuutta uudella tavalla. Sopii luettavaksi luonnossa, hyönteisten pörinän ja lintujen sirkutuksen keskellä.

Seidi Saikkonen: Jälkeen. Dystopiaseikkailu maailmassa, jossa auringonvalosta on tullut tappavaa. Sopii erityisesti pienillä paikkakunnilla auringossa nautittavaksi – tämän luettuaan ympäristöään katsoo aivan uudella tavalla. 

Kaukokaipuuseen

Tove Jansson: Muumipappa ja Meri. Suomenlahdelle sijoittuva kirja sopii erityisesti kotimaahan kohdistuvaan kaukokaipuuseen. Teos käsittelee lempeästi ja taianomaisesti universaaleja ja aina ajankohtaisia aiheita kuten yksinäisyyttä ja ihmisenä kasvamista.

Fernanda Melchor: Hurricane Season. Hyvä ajankuva Meksikon nykytodellisuudesta; epätasa-arvosta, menetetyistä unelmista ja pienen kyläyhteisön sopeutumisesta muuttuvaan maailmaan.

Sami Sillanpää: Keskellä virtaa Kongo. Erinomainen reissukirja maasta ja kulttuurista, jonka on harvalle tuttu.

Tarinoita ihmisistä

Simone de Beauvoir: Erottamattomat. Teos tyttöjen välisestä ystävyydestä joka sopii hyvin laiturin nokassa luettavaksi.

Iida Sofia Hirvonen: Radalla. Uutuudessa seikkaillaan jossa seikkaillaan 2020-luvun huuruisissa maastoissa. Sopii myös kuunneltavaksi. 

Antti Tuuri: Mies kuin pantteri – Wahlroosin elämä. Tällä on hyvä aloittaa kesäloma ja palauttaa usko ihmisiin pitkän, pimeän ja kyynisen talven jälkeen.

Valveutuneille

Niccolo Machiavelli: Ruhtinas. Juuri nyt erityisen ajankohtainen eurooppalainen klassikko.

Pertti J. Rosila: Arkadianmäen kirstunvartija. Teos kuvaa eduskunnassa virranneita institutionaalisia muutoksen tuulia, mutta sillä on myös kiistatonta juoruarvoa. Lue ja hämmästele!

Toivotamme ihanaa kesää ja nautinnollisia lomia! Jos kaipaat Ellun Kanoilta kesäistä näkemystä myös muuhun kuin kirjallisuuteen, ota meihin epäröimättä yhteyttä – soita numeroon +358 45 878 6557 tai jätä yhteydenottopyyntö täältä

Haku