Vastuullisuus

Oikeuden edessä kaikki ovat yhdenvertaisia – vai ovatko?

Avatar

Turvapaikanhakijoilla oikeusturvan tarve korostuu. Silti heidät on asetettu muiden kanssa eri asemaan. Tarve asiantuntevalle oikeusavulle on suurempi kuin koskaan.

Ihmisen tavasta puhua, pukeutua tai solmia kengännauhat voi olla mitä mieltä tahansa. Kaikista meistä löytyy hyviä puolia, huonoja puolia, ärsyttäviä ja ihastuttavia piirteitä. Nämä asiat ovat kuitenkin epärelevantteja oikeuden edessä.

OIKEUS ON SOKEA.

Oletko kuullut Lady Justicesta? Hän on oikeusjärjestelmän moraalin symboli, jonka silmät olivat peitetyt symbolina puolueettomuudesta. Oikeuden edessä kaikki ovat yhdenvertaisia, sillä oikeus on sokea – se ei erottele ihmisiä heidän ulkonäkönsä, ihonvärinsä tai muiden ominaisuuksien perusteella. Turvapaikanhakijoilla on korostunut oikeusturvan tarve. Silti juuri heidät on asetettu eri asemaan kaikkiin muihin verrattuna. Siitä voi lukea lisää täältä. 

Ellun Kanat tekee tänä vuonna noin 1000 tuntia työtä sellaisten kumppaneiden kanssa, joiden kanssa meillä on yhteisiä arvoja. Me kutsumme heitä arvoliittolaisiksi.

Arvoliittolaisuudella pyrimme muuttamaan maailmaa paremmaksi.

Arvoliittolaisuudella pyrimme muuttamaan maailmaa paremmaksi. Yhdenvertainen ihmisoikeuksien toteutuminen on tärkeä arvo Ellun Kanoille. Me uskomme, että jokainen ihminen on oikeutettu lain mukaiseen kohteluun oikeuden edessä.

Koska arvot ovat meille muutakin kuin kauniita sanoja juhlapuheissa, päätimme investoida Pakolaisneuvonnan auttamiseen merkittävän ison osan tämän vuoden arvoliittolaisuustyöstämme ja toteuttaa #Sokeaoikeus-kampanjan yhdessä Pakolaisneuvonnan kanssa.

Ellun Kanat kiittää kaikkia, jotka ovat tukeneet tätä tärkeää asiaa.

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!