Vastuullisuus

Nyt liittoudutaan – maailma parannetaan arvoliittolaisten kanssa

Kun perustimme Respekti-liiketoimintayksikön viime vuonna, halusimme aloittaa keskustelun siitä, mikä todella on vaikuttavaa sponsorointia ja pro bono -työtä. Yhtenä keskeisenä asiana halusimme miettiä, miten yritykset voisivat nykyistä voimallisemmin olla ratkaisemassa yhteiskunnallisia ongelmia. Yritysten odotetaan ottavan roolia myös maailmanparantajia. Me uskomme, että maailmaa parannetaan arvoliittolaisten avulla.

Ellun Kanojen missio kuuluu: Ravistelemme muutokseen. Teemme muutoksen ymmärrettäväksi. Muutamme maailmaa paremmaksi. Respekti-liiketoimintayksikkö on omalta osaltaan tekemässä tuota missiota todeksi tekemällä projekteja, joista on totuttu puhumaan sponsorointiin ja pro bonoon kuuluvina. Käytännössä Respekti auttaa asiakkaita löytämään arvoliittolaisia ja tekemään merkityksellistä yhteistyötä arvojensa mukaisen huomisen rakentamiseksi.

Respektin näkökulmasta kyse ei kuitenkaan voi olla rahan siirtämisestä paikasta toiseen tai näkyvyyden ostamisesta, vaan siitä, että yritykset ja yhteisöt liittoutuvat avoimesti sellaisen toimijan kanssa, joka jakaa sen kanssa yhteiset arvot. Arvoliittolaisuus on avointa, tavoitteellista ja arvoihin perustuvaa yhteistyötä. Se on sponsoroinnin ja pro bonon parhaita puolia yhdistävä tapa elää todeksi vastuullinen yrityskansalaisuus. Pro bonosta arvoliittolaisuus eroaa siinä, että arvoliittolaisuudesta kerrotaan ylpeydellä myös ulospäin, ja lisätään näin huomiota asialle.

Arvoliittolaisuus on sponsoroinnin ja pro bonon parhaita puolia yhdistävä tapa elää todeksi vastuullinen yrityskansalaisuus.

Tänä vuonna Ellun Kanat käyttää arvoliittolaisuuksiin omaa työtään yli 1200 tuntia. Se tarkoittaa käytännössä paitsi liittoutumista yrityksenä sellaisten toimijoiden kanssa, jotka tekevät maailmassa meidän arvojamme todeksi, myös sitä, että jokainen kana saa pitää arvoliittolaispäivän.

Jokainen kana saa siis etsiä sellaisen toimijan, jonka arvoja se haluaa olla yhteiskunnassa edistämässä, ja lahjoittaa yhden päivän omaa työtään tuon toimijan käyttöön – meidän laskuumme. Me maksamme päivän palkan, arvoliittolainen korjaa työn hedelmät.

Maailma muuttuu paremmaksi vain tekemällä. Puheet eivät riitä. Nyt liittoudutaan.

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!