Viestintä

Älä pidä somelomaa!

Avatar

Vuorovaikutusta ihmisten kanssa, sitä sosiaalinen media on minulle. Tekstiä, videota ja kuvaa paikoista ja hetkistä, joissa en ole ollut mukana, mutta joista haluan tietää ja jotka haluan jollakin tavalla kuitenkin kokea. Hetkiä, jolloin luen ystävän yöllisen Messenger-avautumisen, luen oivaltavan pointin Twitterissä tai ihailen Instagramin kautta Pohjanmaalla asuvan kummilapsen uutta mekkoa.

Miksi pitäisin siitä ”somelomaa”?

Sosiaalinen media on aiheuttanut maailmaan rytmihäiriön. Asioita tapahtuu käsittämättömällä nopeudella. Some on mullistanut tapamme viestiä, myös toisillemme. Internet on tuonut meitä lähemmäksi toisiamme ennennäkemättömällä tavalla.

Pidämme toisiamme taskussa, laukussa ja kädessä kokoajan.

Sosiaalista mediaa kauhistellaan ja syytetään usein siitä, että se on tehnyt meistä huonokäytöksisiä, riiteleviä ja epäaitoja ihmisiä. On hyvä kuitenkin muistaa, että me ihmiset teemme sosiaalisen median. Me teemme myrskyt, me sammutamme ne ja me jatkamme taas digitaalisen kommunikaation elämäämme kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Jos vielä kuitenkin koet someloman tarvetta, tarkastele omaa tapaasi suhtautua sosiaaliseen mediaan – ja ihmisiin, joita seuraat. En suosittele pitämään taukoa ihmisistä, vuorovaikutuksesta tai keskustelusta.

Jos keskustelu tuntuu ikävältä, vaihda keskustelukumppaneita!

Loman sijaan ajattelin itse olla tavoittamattomissa. Tai olla tavoitettavissa silloin kun haluan. Se on nimittäin eri asia.

Mitä jos laittaisit ääni-ilmoitukset pois päältä? Aika harvoin tarvitsee olla heti tavoitettavissa, varsinkaan lomalla. Ja jos rehellisiä ollaan, tätä voi kokeilla myös loman ulkopuolella. Jos ihminen, jolle sosiaalinen media on ammatti pystyy siihen, pystyt sinäkin. Piippausäänien väheneminen rauhoittaa mieltä huomattavasti. Mitä jos rohkeasti unohtaisit joskus puhelimen mökin pöydälle ja menisit rannalle viinipullon, ystävän ja mankan kanssa. Nautitaan kesästä ja ihmisistä – digitaalisesti ja kasvotusten!

Skål!

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!