Viestintä

5 vinkkiä Kananpojaksi halajaville

Avatar

Meillä Ellun Kanoissa on taas lokakuussa haku päällä! Etsimme uusia, timanttisia kananpoikia oppimaan viestinnän tekijöiksi ja auttamaan asiallisissa hommissa. On mahtavaa törmätä innostuneisiin, motivoituneisiin ja lahjakkaisiin tyyppeihin, joiden persoonallisuus ja luonne välittyvät jotenkin jo työhakemuksen (ja jopa CV:n) kautta.

Toisenlaisiinkin törmää: moni timanttinen tapaus pelaa varman päälle ja lähestyy hakemuksella, joka on moitteeton, hajuton ja mauton. Se ei erotu, vaikka kaikki onkin periaatteessa ”oikein”.

Ja sitten on monia sellaisiakin, joiden hakemukset on hutiloitu kasaan, kirjoitusvirheitä tihkuen. Näidenkin taakse voi kätkeytyä mahtiosaaja, mutta taitojen esiintuominen vesittyy usein alkumetreille, kun huomio kiinnittyy okiden asioiden sijaan kirjoitus virheisiin.

Siispä muutama käytännön neuvo, jotka voivat auttaa työhakemusta pyrähtämään pitkälle, ainakin meillä Kanalassa:

1. Tuota priimaa

Ihan niin kuin kaikissa työhommissakin, meille on tärkeää korkea laatu. Työhakemuksessa se näkyy vaikkapa virheettömänä ja selkeänä tekstinä sekä siinä, että teet hakemuksesi juuri meitä varten.

2. Anna persoonallisuutesi tulla esiin

Pönöttää ei tarvitse, eikä pidäkään! Anna persoonallisuutesi pilkottaa tekstin seasta, kerro vaikka joku hyvä esimerkki tai lyhyt tarina.

3. …Mutta älä turhaan lavertele

Kannattaa kuitenkin pitää teksti napakkana, eikä jaaritella turhan pitkästi. Kyky kertoa oleellinen napakasti viestii sekin omista taidoista.

4. Kekseliäisyys ja luovuus auttaa erottumaan. Aina.

Ellun Kanat on rankattu Suomen luovimmaksi viestintätoimistoksi. Kun meille hakee, voi luovuuden päästää vähän laukalle. Näissä hommissa on yleensä hyötyä siitä, että erottuu.

5. Tärkeintä on asenne

Asenteella on huikea merkitys: sillä miten suhtautuu töihinsä, ihmisiin ympärillään, haasteisiin tai epäonnistumisiin. Asenne välittyy myös työhakemusten kautta, tai ainakin lukija tekee niistä tulkintojaan. Siksi kannattaa miettiä, miten koko työnhakuun suhtautuu: positiivisella näkökannalla, ystävällisyydellä ja avoimuudella ja tuhdilla kourallisella itseluottamusta on jo hyvässä vauhdissa. Etenkin jos saa tätä asennetta vähän sujautettua mukaan hakemukseenkin.

Käy kurkkaamassa, minkälaisia kanoja meillä on hommissa. Kannattaa myös lukaista Kananpoikakonkari-Annan blogi, seurata Ellun Kanojen sosiaalista mediaa ja #kananpoika2017 sekä käydä tutustumassa nettisivuihimme.

Jos asialliset hommat kiinnostavat, niin nyt on ainutlaatuinen tilaisuus tulla harjoittelemaan niitä vuodeksi. Täällä me odotellaan jo innolla hakemuksia – ja muuten ollaan kuin Ellun Kanat.

LUE HAKUILMOITUS JA HAE VIIMEISTÄÄN 16.10.


UNNA REITAMO


 

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!