Uutiset

Ellun Kanat mukana järjestämässä Mitä tapahtuu huomenna kohtaamiselle? -tapahtumaa

Miten tekoäly voi auttaa ihmiskuntaa viisastumaan ja rakentamaan rauhaa sekä parempaa maailmaa? Huhtikuussa Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla kuullaan, mitä tekoälytutkija Timo Honkelan ajatus Rauhankoneesta tarkoittaa ja kuinka tekoälyä voidaan hyödyntää rauhan rakentamisessa.

Ellun Kanat Respekti yhdessä Rauhankoneen ja CMI:n kanssa järjestää Mitä tapahtuu huomenna kohtaamiselle? -tapahtuman, jossa keskustellaan teknologian eettisyydestä, konfliktien ratkaisusta ja paremmasta kohtaamisesta. Torstaina 5. huhtikuuta Vanhalla ylioppilastalolla kello 15–18.30 nähdään keskustelijoita tutkijoista startup-yrittäjiin.

”Lähdimme mukaan tapahtumaan, sillä uskomme, että maailmaa voidaan parantaa arvoliittolaisuuden avulla. Arvoliittolaisuus tarkoittaa erilaisten toimijoiden – esimerkiksi yritysten, järjestöjen ja yhteisöjen – välistä merkityksellistä yhteistyötä, jonka avulla voidaan ratkaista yhteiskunnallisia ongelmia”, tapahtuman koordinoija Sini Koskimies sanoo.

Lähdimme mukaan tapahtumaan, sillä uskomme, että maailmaa voidaan parantaa arvoliittolaisuuden avulla.

Yksi tapahtuman puhujista on rauhanaktivisti Jeremy Gilley. Gilley on perustanut Peace One Day -liikkeen, jonka ansiota on Peace Day, YK:n hyväksymä joka vuosi 21. syyskuuta järjestettävä globaali aselevon ja välivallattomuuden päivä.

Gilleyn missio on luoda maailmaan globaalia yhtenäisyyttä ja kulttuurien välistä yhteistyötä: When you build a house, you start with one brick. If we want to build peace, we should start with one day. And that day has arrived.” 

Tapahtumassa yleisö pääsee yhdessä ohjelmistotalo Futuricen kanssa kokeilemaan live-tilanteessa, millaisia merkityksiä ja tunteita kielestä voidaan tekoälyn avulla tulkita tänään.

Lisäksi tapahtumassa käytetään Sitran kehittämää Erätauko-menetelmää, joka pyrkii vahvistamaan rakentavaa dialogia, tasa-arvoista ja luottamuksellista ilmapiiriä sekä ymmärrystä.

Paikan päällä voi tutustua myös Yle Kioskin, Teatime Researchin ja Yle Betan toteuttamaan Helsinki-Aleppo-virtuaalikokemukseen, jossa voi nähdä ja kokea millainen Helsingin keskusta olisi, jos siellä sodittaisiin samoin kuin Syyrian Aleppossa.

OHJELMA

JEREMY GILLEY  

Rauhanaktivisti, Peace One Day -liikkeen perustaja 

Vuosittain 21. syyskuuta järjestettävä Peace Day on YK:n hyväksymä globaali aselevon ja väkivallattomuuden päivä. Gilleyn missio on luoda globaalia yhtenäisyyttä sekä kulttuurien välistä yhteistyötä ennennäkemättömässä laajuudessa.

TIMO HONKELA

Digitaalisten aineistojen tutkimuksen professori Timo Honkela uskoo, että tekoäly voi auttaa ihmiskuntaa viisastumaan ja rakentamaan rauhaa sekä parempaa maailmaa.

MARIA RITOLA

Maria Ritola on suomalainen yrittäjä, joka työskentelee NASA:n tutkimuskeskuksessa perustamassaan Iris.ai-yrityksessä.

HUSSEIN AL-TAEE

Hussein Al-Taee työskentelee Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueen neuvonantajana konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä.

Lisäksi tapahtumassa ovat puhumassa Helsingin yliopiston digitaalisten yhteiskuntatieteiden professori Krista Lagus, Demos Helsingin tutkija Christopher Rowley sekä Sitran asiantuntija Jenna Lähdemäki. Tapahtuman juontaa Eeva Lehtimäki.

JÄRJESTÄJÄT
Ellun Kanat Respekti, Crisis Management Initiative CMI ja Rauhankone-yhteisön toimintaa koordinoiva Artlab Productions Oy

YHTEISTYÖSSÄ
Sitra, Futurice, YLE Kioski

LISÄTIETOA
Sini Koskimies
muutoksen tekijä
+358 50 358 2440
sini.koskimies@ellunkanat.fi

Respekti on Ellun Kanojen liiketoimintayksikkö, joka auttaa organisaatioita löytämään arvoliittolaisia ja tekemään merkityksellistä yhteistyötä arvojensa mukaisen huomisen rakentamiseksi.

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!