Uutiset

Strategia kiritti junamatkailun suosioon – VR Matkustajaliikenne ja Ellun Kanat voittoon Finnish Comms Awards -kilpailussa

Vuoden parhaat viestintätyöt ja viestinnän tekijät palkittiin torstaina Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liiton (MTL) Finnish Comms Awards -kilpailussa. Ellun Kanojen ja VR Matkustajaliikenteen yhteistyö voitti parhaana viestintätyönä toimialakohtaisessa liikenne ja logistiikka -kategoriassa.

Ellun Kanat on ollut VR Matkustajaliikenteen kumppanina liiketoiminnan muutoksen ytimessä. Yhdessä VR Matkustajaliikenteen kanssa Ellun Kanat rakensi viestintästrategian ja oli mukana toteuttamassa strategian tuomista osaksi VR Matkustajaliikenteen toimintaa. Oleellinen osa strategian nivomista osaksi VR Matkustajaliikenteen arkea oli iskujoukko, joka koostui VR Matkustajaliikenteen eri liiketoimintojen edustajista ja Ellun Kanojen tiimistä.

– Säännöllisesti yhteen kokoontunut iskujoukko mahdollisti aktiivisen yhteistyön, jossa pystyimme yhdessä asiakkaan kanssa tekemään proaktiivista ideointia, auttamaan ajankohtaisiin mahdollisuuksiin tarttumisessa uudella äänensävyllä ja osallistamaan erilaisia kohderyhmiä, kuvaa Ellun Kanoissa muutoksen tekijänä ja VR Matkustajaliikenteen asiakkuusjohtajana työskentelevä Sara Lindström.

– Viestintätoimiston osaavat joukot ovat olleet keskeisessä roolissa kirittämässä VR Matkustajaliikennettä rohkeaan ja asiakaslähtöiseen viestintään. Tulokset näkyvät junamatkustamisen uudessa kasvussa, VR Matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen kertoo.

Tulokset näkyvät junamatkustamisen uudessa kasvussa, VR Matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen kertoo.

Finnish Comms Awards -kilpailun tuomaristo perusteli voittoa seuraavasti: “Pitkäjänteisessä yhteistyössä keskeistä on ollut aktiivinen toimintaympäristön luotaaminen, avautuviin mahdollisuuksiin tarttuminen ja uudenlaiset viestinnälliset ulostulot. Viestintä on hienosti otettu uuden strategian toteuttamisen ytimeen. Yhdessä yli organisaatiorajojen toimiva iskujoukko on ollut toimiva tapa osallistaa omaa henkilöstöä.  Systemaattisen ja aktiivisen työskentelyn jälkeen liikennepalvelun suosio on kasvanut merkittävästi ja VR teki vuonna 2017 historiansa parhaan tuloksen.”

Ellun Kanojen töistä kilpailussa ylsi voittoon myös OK Perinnän kanssa tehty yhteistyö, joka palkittiin palvelut-kategorian parhaana. Lisäksi finaaliin pääsi Yksi elämä -terveystalkoot. Ellun Kanat palkittiin vuoden 2017 viestintätoimistona, ja Ellun Kanojen Sara Lindström voitti kilpailun parhaan pitchaajan palkinnon.

Lue kaikkien Finnish Comms Awards -kategorioiden voittajat perusteluineen täältä.

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!