Uutiset

Rohkea toimialan ravistelu ja vahva yrityskulttuuri siivittivät Ellun Kanat vuoden viestintätoimistoksi

Vuoden 2017 parhaat viestintätyöt ja viestinnän tekijät palkittiin Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liiton (MTL) Finnish Comms Awards -kilpailussa 14.6.2018. Strateginen viestintätoimisto Ellun Kanat pokkasi vuoden viestintätoimiston palkinnon ja toi voiton kotiin OK Perinnän ja VR Matkustajaliikenteen kanssa tekemästään yhteistyöstä. Kilpailun parhaana pitchaajana palkittiin Ellun Kanojen muutoksen tekijä Sara Lindström.

Vuoden viestintätoimisto Ellun Kanat on profiloitunut erityisesti auttamaan yrityksiä ja organisaatioita muutostilanteissa. Kirittääkseen asiakkaitaan entistä paremmin muuttuvassa maailmassa Ellun Kanat uudisti vuonna 2017 strategiansa. Samalla perustettiin viestinnän rinnalle kolme uutta liiketoimintayksikköä, joista Konflikti rakentaa yrityksistä muutosälykkäämpiä, Efekti auttaa yrityksiä vaikuttamaan avoimen vaikuttajaviestinnän avulla ja Respekti kannustaa yrityksiä löytämään niiden omiin arvoihin kytkeytyviä arvoliittolaisia.

– Olemme halunneet muuttaa viestinnän roolia yrityksissä sivuroolista päärooliin, viestintäosastolta ylimpään johtoon ja perusviestinnästä isoihin vaikuttaviin tekoihin ja strategisempaan asemaan, Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen iloitsee.

Vuonna 2017 Ellun Kanat saavutti historiansa korkeimman asiakastyytyväisyyden ja teki ennätystuloksen. Samaan aikaan Ellun Kanoihin palkattiin enemmän ja monipuolisemmalla taustalla olevia työntekijöitä kuin koskaan aikaisemmin.

– Ellun Kanojen oman muutoksen ripeä käynnistäminen, riman nopea nostaminen ja uuden roolin ottaminen ei olisi ollut mahdollista ilman yrityskulttuuriamme. Yrityskulttuurimme perustuu vahvaan yhteisöllisyyteen, kovaan laatuvaatimukseen ja ihmiskäsitykseen, jonka ytimessä on hierarkiavapaa arvostus. Teemme yhdessä töitä tavalla, jossa ketään ei jätetä yksin tiukassakaan paikassa ja toista autetaan aina. Periaate koskee suhdetta niin asiakkaaseen kuin kollegaan, Tujunen valottaa.

Ellun Kanojen oman muutoksen ripeä käynnistäminen, riman nopea nostaminen ja uuden roolin ottaminen ei olisi ollut mahdollista ilman yrityskulttuuriamme.

Finnish Comms Awards -kilpailun tuomaristo perusteli Ellun Kanojen valintaa vuoden viestintätoimistoksi seuraavasti: “Missionaan viestinnän disruptointi Ellun kanat on herätellyt viestintäorganisaatioita ottamaan isompi rooli organisaation kasvussa ja muutoksessa. Tältä toimistolta löytyvät kaikki: hyvät ja palkitut työt, tyytyväiset työntekijät ja asiakkaat, asiakkaiden oivat tulokset, taloudellinen vakaa menestys, rohkeus ravistella rakenteita ja tarttua julkisuuden mahdollisuuksiin sekä halu olla räväkästi ja näkyvästi omaa mieltä. Toimisto on tehnyt viestinnän alaa tunnetuksi jakamalla avoimesti näkemyksiään koko alan kehittämiseksi.”

”Toimisto on tehnyt viestinnän alaa tunnetuksi jakamalla avoimesti näkemyksiään koko alan kehittämiseksi.”

Ellun Kanojen palkitut asiakastyöt

Ellun Kanojen asiakkuuksista voitot kotiin korjasivat OK Perinnän ja VR Matkustajaliikenteen kanssa tehdyt työt.

Palvelut-kategoriassa parhaana palkittiin Ellun Kanojen ja vaasalaisen OK Perinnän yhteistyö. Ellun Kanat ryhtyi kirittämään strategisena kumppanina OK Perinnän viestintää marraskuussa 2016. Uuden viestintästrategiansa avulla OK Perinnän näkemys inhimillisemmästä perintätoimialasta on noussut osaksi yhteiskunnallista ylivelkaantumisesta ja talousvaikeuksista käytävää keskustelua. Uudistunut viestintä tähtää nyt ensisijaisesti maksuvaikeuksiin liittyvän häpeän poistamiseen ja asiakkaiden aktivoimiseen. Viestinnän muutoksella on ollut suora vaikutus OK Perinnän toimin­taan ja avainlukuihin: hyvä palvelukokemus ja viestintä näkyvät parempana perintätuloksena.

Viestinnän muutoksella on ollut suora vaikutus OK Perinnän toimin­taan ja avainlukuihin: hyvä palvelukokemus ja viestintä näkyvät parempana perintätuloksena.

Liikenne ja logistiikka -kategorian voitti Ellun Kanojen ja VR Matkustajaliikenteen yhteistyö. Ellun Kanat on ollut VR Matkustajaliikenteen kumppanina liiketoiminnan muutoksen ytimessä. Yhdessä VR Matkustajaliikenteen kanssa Ellun Kanat rakensi viestintästrategian ja oli mukana toteuttamassa strategian tuomista osaksi VR Matkustajaliikenteen toimintaa iskujoukon avulla. Säännöllisesti yhteen kokoontunut iskujoukko koostui VR Matkustajaliikenteen eri liiketoimintojen edustajien ja Ellun Kanojen tiimistä. Yhdessä pystyttiin tekemään proaktiivista ideointia, auttamaan ajankohtaisiin mahdollisuuksiin tarttumisessa uudella äänensävyllä ja osallistamaan erilaisia kohderyhmiä. Tulokset näkyvät muun muassa junamatkustamisen kasvussa.

Tulokset näkyvät muun muassa junamatkustamisen kasvussa.

Lisäksi kilpailun finaalissa mukana oli Ellun Kanojen ja Yksi elämä -terveystalkoiden yhteistyö. Yksi elämä oli vuoden 2017 loppuun asti kolmen merkittävän terveysliiton yhteinen valtimoterveyskampanja, jossa liitot yhdistivät voimansa vähentääkseen sydänsairauksien, aivoverenkierron häiriöiden ja diabeteksen esiintyvyyttä. Ellun Kanat oli mukana työssä pitkäjänteisellä, strategisella otteella kolmen vuoden ajan.

Kilpailun parhaana pitchaajana palkittiin Ellun Kanojen muutoksen tekijä Sara Lindström.

Lue kaikki Finnish Comms Awards -kategorioiden voittajat perusteluineen täältä.

Finnish Comms Awards -kilpailun palkinnot jaettiin torstaina 14. kesäkuuta 2018. Päätuomarina toimi Netprofile Finlandin partner Christina Forsgård. Lisäksi tuomaristoon kuuluivat Kotipizzan viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Antti Isokangas, Ahjo Communicationsin toimitusjohtaja Heini Hirvonen, Miltton Networksin toimitusjohtaja Eeva Kalli, Vaisalalla johtajana työskentelevä Riina Kirmanen, Nesteen viestintäjohtaja Kaisa Lipponen, Jyväskylän yliopiston professori Vilma Luoma-Aho, Metson viestintäjohtaja Helena Marjaranta, sisäministeriön viestintäjohtaja Mika Mäkinen, Slushin president Alexander Pihlainen, Solitan viestintäjohtaja Minna Pinola, Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha, MTV:n tuottaja Heli Uusimaa ja Varman viestintäjohtaja Katri Viippola. Tuomariston sihteeri oli MTL:n toimitusjohtaja Tarja Virmala.

Kuvassa takarivissä vasemmalta oikealle Ellun Kanojen muutoksen tekijät Sara Lindström, Reetta Nurmo, Juha Töyrylä, Anni Laurikka, Ville Tuominen ja Risto Oksanen. Eturivissä Hanna Tykkä ja Nina Hirvensalo.

Lisätietoa:
Taru Tujunen
+358 50 357 9418
taru.tujunen@ellunkanat.fi

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!