Uutiset

Ellun Kanojen uudet mediavalmentajat rautaisia konkareita: Peter Nyman, Reetta Räty ja Johanna Vesikallio opastavat, miten median kanssa pärjää

Yhteiskunnan muutosnopeus, äkilliset tilanteet ja avoimen vuorovaikutuksen tärkeys tarkoittavat sitä, että jokaisen median kanssa kommunikoivan täytyy viilata viestintätaitonsa.

Strateginen viestintätoimisto Ellun Kanat vahvistaa mediavalmentajaparveaan. Toimittajat Peter Nyman, Reetta Räty ja Johanna Vesikallio auttavat jatkossa Ellun Kanojen asiakkaita viestimään vakuuttavasti monimutkaistuvassa, rytmihäiriön maailmassa. Viestintä- ja esiintymistaitoja voi oppia siinä missä muitakin taitoja. Substanssiin voi keskittyä, kun ensin löytää ja harjoittelee oman, selkeän ja luontevan esiintymistyylinsä.

Taitava viestijä tuntee omat vahvuutensa ja rakentaa viestinnälleen tavoitteet tilanteen mukaan – myös paineen alla.

Peter Nyman on median moniosaaja, joka on tullut tutuksi Uutisvuodosta ja MTV:n uutisista. Nyman korostaa, että kovassa kilpailussa se, joka viestii vakuuttavimmin, voittaa.

Viestintä on tekniikkalaji, jonka kaikki voivat oppia.

“Kaikki on viestintää: niin johtaminen, myyminen kuin tiimityöskentelykin. Viestintä on tekniikkalaji, jonka kaikki voivat oppia”, Nyman sanoo.

Konkaritoimittaja Reetta Räty työskenteli Helsingin Sanomien toimituspäällikkönä vuosia ja on noussut viime vuosina kysytyksi puhujaksi, juontajaksi ja kommentoijaksi. Räty painottaa konkretian tärkeyttä viestinnässä:

“Hallintokieleen tai ammattijargoniin piiloutuminen ei ole hyvää viestintää, eikä sellainen auta oman asian viemisessä. Maine syntyy teoista, joista pitää kertoa inhimillisesti ja ymmärrettävästi”, Räty muistuttaa.

Yhteiskunnallisen viestinnän moniottelija Johanna Vesikallio on Perheyritysten liiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö, joka on työskennellyt aiemmin muun muassa Ylen A-studion toimittajana, STT-Lehtikuvan yhteiskuntatoimituksen politiiikan esimiehenä ja EU-kirjeenvaihtajana. Vesikallion mukaan mediaesiintymisissä on keskeistä saada sekä haastateltava että toimittaja onnistumaan omassa roolissaan, jolloin yhteiskunnallinen ymmärrys kasvaa.

“Lähes 20 toimittajavuoteni aikana haastattelin lukemattoman määrän ihmisiä puhelimitse ja tv-studiossa ja toivoin, että saisin haastateltavasta irti sen mitä olin hakemassa: oikeat faktat ja selkeän näkemyksen. Osa haastateltavista onnistui paremmin, osa huonommin. Ne jotka onnistuivat, olivat todennäköisesti miettineet etukäteen, mitä he sanoisivat, ja heillä oli sekä kykyä että halua sanoa se”, Vesikallio sanoo.

Avainviestien on syytä tulla selkäytimestä, ja median kanssa kommunikoimista on paras treenata turvallisessa, osaavassa ja kannustavassa valmennuksessa.

“Sillä, joka osaa viestiä asiansa, on valta. Me Ellun Kanoissa uskomme, että kommunikaatiokyvyt kannattaa viilata kuntoon hyvissä ajoin myös tiukan paikan varalta. Avainviestien on syytä tulla selkäytimestä, ja median kanssa kommunikoimista on paras treenata turvallisessa, osaavassa ja kannustavassa valmennuksessa. Olemme ylpeitä siitä, että mediavalmennuskaartimme vahvistuu näin kovilla huippuosaajilla”, sanoo Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen.

Kuva: Outi Törmälä

Lisätietoa:
Toimitusjohtaja Taru Tujunen
050 357 9418
taru.tujunen@ellunkanat.fi

Ellun Kanat on strategisesti ajatteleva yritys, jonka olemassaolon tarkoituksena on ravistella muutokseen, tehdä muutoksesta ymmärrettävä ja tehdä maailmasta parempi. Työkaluinamme ovat viestintä, yrityskulttuuri, vaikuttajaviestintä ja moderni arvoliittolaisuus.

Eihän siinä mitään järkeä olisi, että asiat olisivat ennallaan tekemisemme jälkeen.

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!