Uutiset

Ajattelun viikko alkaa!

Ajattelun viikko on valtakunnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on lisätä ajattelun arvostusta Suomessa. Ajattelun viikko järjestetään ensimmäisen kerran 12.–18.11.2012 ja viikon suojelija on pääministeri Jyrki Katainen. Missiona on Ajatella!

Ajattelu on taito, jota voi kehittää, hioa ja lisätä. Ajattelun viikon tarkoituksena on antaa virikkeitä ja ideoita ajatteluun jokaiselle sekä innostaa kaikkia kiinnittämään huomionsa ajattelun taitoon ja sen kehittämiseen. Hyvä ajattelu – se johtaa parempiin tekoihin.

Kaikki kiinnostava syntyy ajattelusta.

Ajattelun viikko haluaa lisätä kriittisten taitojen lisäksi myös luovaa ajattelua, kykyä nähdä uusia yhteyksiä ja ratkaisuja. Pelkällä laadukkaalla tiedon arvioinnilla pärjää, mutta kasvua tapahtuu, niin ihmisille kuin organisaatioillekin, silloin, kun ihminen yhdistelee asioita uudella tavalla tai ajattelee eri tavalla kuin ennen.

Väitämme, että Suomi kaipaa kriittistä ajattelua!

Väitämme, että kaikki kiinnostava syntyy ajattelusta ja erityisesti paremmasta ajattelusta.

Väitämme, että ajattelemista voi järjestelmällisesti edistää.
Mitä jos pysähtyisimme hetkeksi ajattelemaan?

Ajattelun viikon yhteisö kutsuu Ajattelun viikolle kaikki suomalaiset yksin ja yhdessä, järjestöt, yritykset, yhteisöt, sillä parempi ajattelu hyödyttää meitä kaikkia.

Ajattelun viikon yhteisöön vuonna 2012 kuuluvat Accenture, EVA, Filosofian Akatemia, Helsingin tuomiokirkkoseurakunta, Helsingin yliopisto, Kauppalehti, Kirkkohallitus, Skanno, tavallisia.fi, Turun Luostarivuoren lukio, Työ- ja elinkeinoministeriö, Työterveyslaitos sekä viestintätoimisto Ellun Kanat.

Ajattelun viikko on tekoja ajattelun puolesta! Koko ohjelma löytyy teemaviikon nettisivuilta tai Facebookista. Tervetuloa mukaan ajattelemaan!

 

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!