Hyppää sisältöön
Helsingin kaupunki

Uudisraivaajat

Helsingin asukasmäärä jatkaa kasvuaan, myös tulevina vuosina ja vuosikymmeninä, mikä vuoksi Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluvirasto halusi osallistaa asukkaita Helsingin kasvua koskevaan keskusteluun. Kaupunki varautuu siihen, että vuonna 2050 helsinkiläisiä on jopa 860 000, siis noin neljännesmiljoona enemmän kuin nyt. Helsingin kaupunki kaipasi avukseen työkaluja, jotka konkretisoivat muutoksen ymmärrettävästi ja kiinnostavasti.

Muutostarve

Osallistaa Helsingin kaupungin asukkaita kaupungin kasvuun koskevaan keskusteluun ja luoda työkaluja, jotka konkretisoivat muutoksen ymmärrettävästi ja kiinnostavasti.  

Näkemys

Ellun Kanat loi Uudisraivaajat-konseptin, joka hyödynsi uudenlaisia työmenetelmiä. Sen avulla valjastettiin kaupunkilaisia kehittämään tulevaisuuden Helsinkiä. Samalla lisättiin vuoropuhelua kaupungin ja asukkaiden välillä. Muutoksen sanoittamiseksi ja kommunikoimiseksi luotiin video, esite ja infografiikkaa.

Muutos

Uudisraivaajat-konsepti otettiin innostuneesti vastaan ja rekrytointi sai runsaasti julkisuutta. Kaupunkisuunnittelusta on käyty vilkasta keskustelua julkisuudessa ja mediassa.

Ota yhteyttä

Johanna Sippo

muutoksen tekijä, asiakkuusjohtaja, johtava asiantuntija

Haku