Vaikuttaminen

Ensimmäiset ilmastokonkurssit on nyt nähty – Miten yrityksellesi käy ilmastonmuutoksen maailmassa?

Suvi

Vuonna 2019 nähtiin maailman ensimmäiset – muttei viimeiset – suuret ilmastonmuutoskonkurssit. Huonointa bisnestä on antaa planeetan elinolosuhteiden romahtaa. Siinä konkurssissa eivät enää osakkeenomistajien toiveet paljon paina.

Lue
Vaikuttaminen

Vähemmän työtä! Työn arvolle pitää keksiä uudet kriteerit

Suvi

Olemme siirtymässä kohti maailmaa, jossa suuri osa työstä ei ole vain turhaa – se on ilmastonmuutoksen maailmassa suorastaan haitallista.

Lue
Vaikuttaminen

Onko poliittinen ohjelma turha, jos tarina on huono?

Jari

Joidenkin arvioiden mukaan elämme faktojen jälkeistä aikaa. Meidän ei kuitenkaan tulisi olla huolissamme faktoista vaan siitä, millaisilla tarinoilla ne kehystämme.

Lue
Vaikuttaminen

Hallitusohjelma on tiekartta tulevaisuuden politiikkaan – suunnanmuutoksen jyrkkyys selviää seuraavan neljän vuoden aikana

Olli-Pekka

Tulevan pääministeri Antti Rinteen keskustavasemmistolaisen hallituksen hallitusohjelma julkistettiin eilen. Edellisen hallituksen linjasta merkittävästi eroavan ohjelman vaikutukset ovat herättäneet vilkasta keskustelua sekä puolesta että vastaan.

Lue
Vaikuttaminen

Hallitusneuvotteluja on varjeltava kuin isoäidin perintöastiastoa, jotta luottamus säilyy

Olli-Pekka

Suomalaisten luottamus maan hallitukseen on laskenut voimakkaammin kuin missään muussa OECD-maassa. Meidän on turvattava se, että veronmaksaja ja äänestäjä voivat luottaa prosessiin, jonka lopputuloksena syntyy hallitusohjelma.

Lue
Vaikuttaminen

Minäminäminä on huono vaikuttamisen viesti

Erkki

Vastuullisuus kytkeytyy tulevaisuudessa yhä tiiviimmin vaikuttajaviestintään. Jos yrityksellä ei ole muuta yhteiskunnallista sanottavaa kuin vaatia itselleen lisää tukia ja vähemmän veroja, sitä ei kuunnella pian enää edes kabineteissa, julkisesta keskustelusta puhumattakaan.

Lue
Vaikuttaminen

Yritys, opettele viestimään kuin poliitikko

Erkki

Poliittisen viestinnän ytimessä on konflikti, jota yritykset pelkäävät. Tulevaisuudessa yritykset haastetaan kuitenkin yhä useammin mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Sitä on syytä opetella.

Lue
Vaikuttaminen

Pienenpieni sote-historiikki: Näin sote on kaatunut kerta toisensa jälkeen

Jukka

Sote odottaa nyt eduskuntavaaleja ja hallitusneuvotteluja, joissa SDP löytää edestään joko asiakkaiden valinnanvapauden (kokoomus) tai 18 laaja-alaista maakuntaa (keskusta).

Lue
Vaikuttaminen

Kuinka käy Liike Nytin? Vihreiden alkutaival ja nuorsuomalaisten alku antavat osviittaa

Jukka

Uudet poliittiset liikkeet ovat saaneet Suomessa historiallisesti rajatusti menestystä debyytissään.

Lue
Vaikuttaminen

ANALYYSI: Kukaan ei tiedä, millainen tulevaisuus on – auttaisiko taskulamppu?

Jukka

WSOY julkaisee 22. marraskuuta Ellun Kanojen tutkimusjohtaja Jukka Mannisen kirjoittaman kirjan Mitä tapahtuu huomenna tulevaisuudelle? Manninen tarkastelee muun muassa ennustamista ja megatrendejä ja rakentaa yhden skenaarion siitä, millainen tulevaisuus meillä voi olla edessä.

Lue
Vaikuttaminen

Mitä voimme oppia maailman toiseksi huonoimman valmentajan kohtalosta?

Jukka

Televisiokamerat seurasivat NFL-seura Cleveland Brownsin kautta ja päävalmentaja Hue Jacksonin kohtaloa. Kestäisikö yrityskulttuurinne sen, että televisiokamerat tulisivat tekemään ohjelmaa arjestanne?

Lue
Vaikuttaminen

Vaalit tulossa – mitä kulisseissa tapahtuu? Ellun Kanat ja Politbyroo-podcast kaivautuvat politiikan perustuksiin

Ellu

Ellun Kanat ja Politbyroo-podcast toteuttivat kesällä kymmenen Politbyroo ♥ vaalit -erikoisjaksoa, joissa pureudutaan tuoreella näkemyksellä puolueiden tilanteeseen ja vaaleihin ...

Lue
Vaikuttaminen

Kuka lohduttaisi puolueen puheenjohtajaa?

Jukka

Yleisin tuoreiden puheenjohtajien ongelma on se, että heillä ei ole käsitystä siitä, mitä valinnan jälkeen pitäisi tehdä.

Lue
Vaikuttaminen

Älä aliarvioi pienen vähemmistön voimaa: jo 25 prosentin sinnikäs vähemmistö voi saada aikaan muutoksia bisneksessä ja yhteiskunnassa

Pessi

Hyvä esimerkki vähemmistön voimasta on autojen muuttuminen automaattivaihteisiksi.

Lue
Vaikuttaminen

Analyysi: Eduskuntavaaleihin reilut 300 päivää – puolueiden on siirryttävä tarkkailusta kiritysvaiheeseen

Jukka

Puolueiden seuraava paikka uusien strategisten askelmerkkien tekemiseen on elokuun perinteiset kesäkiertueet.

Lue
Vaikuttaminen

Politbyroo ♥ vaalit -podcast: Mitä perussuomalaisille kuuluu?

Ellu

Ellun Kanojen ja Politbyroon yhteinen eduskuntavaalisarja jatkuu. Politbyroo ♥ vaalit -podcastin viidennessä jaksossa pureudutaan perussuomalaisten tilanteeseen.

Lue
Vaikuttaminen

Politbyroo ♥ vaalit: Millainen on uuden puolueen pelipaikka? Vieraana sinisten Simon Elo

Ellu

Ellun Kanojen ja Politbyroon yhteistyönä toteuttaman Politbyroo ♥ vaalit -podcastin neljännessä jaksossa jatketaan keskustelua konservatismin tilasta Suomessa.

Lue
Vaikuttaminen

Miltä konservatismin tulevaisuus näyttää Suomessa? Politbyroo ♥ vaalit -podcastissa vieraana kristillisdemokraattien Sari Essayah

Ellu

Politbyroo ♥ vaalit on Ellun Kanojen ja Politbyroon yhteistyössä toteuttama seitsemän erikoisjakson podcast-sarja, jossa paneudutaan eduskuntavaalien lähestyessä puolueiden tilanteeseen ...

Lue

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!