Ellun Kanojen pääsiäisen munamenun tähti on fitness-pasha

Ellun Kanat rakensi pääsiäisbrunssin, jonka jokaisessa herkussa on munaa. Koska Ellu tykkää muutoksesta, se ei tyytynyt tarjoamaan vain aivan perinteisimpiä ruokia. Oli tehtävä valintoja, jotka johtivat erinomaisuuteen. 

Pääsiäisen hittimme on tänä vuonna brunssi, jolla tarjotaan munakkaimmat herkut.

Pääsiäisenä kanamunien käyttö tuplaantuu, koska juuri silloin suomalaiset antavat kananmunalle sen ansaitseman arvon. Keskimäärin me suomalaiset syömme nelisen munaa viikossa, 12 kiloa vuodessa.

Ellu tarjoaa pääsiäiseen brunssin, jonka jokaisessa herkussa on munaa. Muuta et tarvitse!

Ja miksi emme söisi, sillä missä muussa herkussa on yksien kuorien sisällä kaikkia muita vitamiineja paitsi C-vitamiinia?

Siksi Ellu tarjoaa pääsiäiseen brunssin, jonka jokaisessa herkussa on munaa. Muuta et tarvitse!

1. Munamenun klassikko: Paholaisen munat

Ikiklassikko, jonka täytteenä vain taivas on rajanasi. Syödään yhtenä suupalana kerralla. Kurkkaa resepti täältä.

2. Munamenun "showstopper": Uunimuna-avokado

Uunimuna-avokado kuuluu osastoon ”on pitänyt jo monta kertaa kokeilla mutta en ole ehtinyt”. Nyt ehdit. Nämä kananmunat paistetaan uunissa, avokadonpuolikkaissa. Ryhdy arasta rohkeaksi ja kokeile!

3. Munamenun matkailija: Shakshuka

Me ihmiset emme hevin ota riskejä tarttumalla mahdollisuuksiin. Lähi-idän aamiaispannussa yhdistyvät tomaatti, kananmunat ja mausteet. Käytä leipädippinä tai syö keiton tavoin.

4. Munamenun pikaruoka: Pääsiäishodari pinaattikokkelilla

Sanoista tekoihin: hodari alkoi parsastella. Tämä tyylikäs mutta rento pääsiäishodari siirtyi keskiverrosta erinomaisuuteen pinaattikokkelin avulla.

5. Munamenun tähti: Fitness-pasha

Kilpailu on kovaa, ja erottautuminen ja mainetyö on tehtävä joka päivä. Fitness-pasha erottuu tavallisesta pashasta siinä, että se valmistuu kahdessa minuutissa, kaupan aineksista, ja käy vaikka urheilijan välipalaksi. Mutta mitä hemmettiä: reseptissä ei olekaan munaa kuten pashoissa yleensä. Ei hätää, elämme kiihtyvän muutoksen aikaa. Mahdollisuuksiin tarttuminen on nykymaailmassa vähintään yhtä tärkeää kuin suunnittelu. Kokeilkaamme tätä pashaa, siis!

Alleviivatut lauseet ovat Ellun Kanojen hallituksen puheenjohtaja Kirsi Pihan kirjasta Rytmihäiriö – Tartu mahdollisuuksiin tai kuole (Talentum Pro).

Kiitos reseptien tekijöille ja valokuvaajille:

1. Paholaisen munat
Kuva: Valio
Resepti: Mari Kokko

2. Uunimuna-avokado
Kuva: Mikko Hannula
Resepti: Yhteishyvä, Kati Pohja

3. Shakshuka
Kuva: Sampo Korhonen
Resepti: Kotiliesi

4. Pääsiäishodari pinaattikokkelilla
Kuva: Panu Pälviä
Resepti: Me Naiset, Riikka Väliahde

5. Fitness-pasha
Kuva: Panu Pälviä

Resepti: Soppa365, Christina Aaltio