Vantaan Energia

Vantaan Energia kannusti vantaalaiset vastuullisuuteen

HAASTE

Vantaan Energia rakennutti Vantaalle Suomen suurimman jätevoimalan vuonna 2014. Jätevoimalan ansiosta sekajätteestä tehdään ympäristöystävällistä energiaa: Roskasähköä ja Uusiolämpöä. Vantaan Energia halusi jatkaa jätevoimalan ja fiksun uusioenergian tarinaa sekä kasvattaa tunnettuutta ja myyntiä. Samalla yhtiö halusi toteuttaa yhteiskuntavastuuta: luoda yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta ympärilleen sekä saada ihmiset lajittelemaan jätteensä fiksummin.

RATKAISUMME

Ellun Kanat ehdotti, että Vantaa julistautuisi Suomen roskattomimmaksi kaupungiksi ja kommunikoisi siten jätevoimalan, kierrättämisen ja vastuullisuuden tarinaansa. Vantaasta Suomen roskattomin kaupunki -konsepti sisälsi roskapoliisien rekrytointikampanjan, kampanjasivuston, koululaisten siivouspäivän ja Tägää roskis -kampanjan, jossa kuka tahansa sai ehdottaa uusien roskisten paikkaa Vantaalle.

TULOKSET

Vantaasta Suomen roskattomin kaupunki -visio muuttui todellisiksi teoiksi. Lokakuussa 2015 Vantaan Energia ja Vantaan kaupunki julkaisivat Vantaasta Suomen roskattomin kaupunki -manifestin. Ihmisiä haastettiin tekemään tekoja roskattomamman Vantaan eteen ja lupauksia hashtagilla #roskattominkaupunki. Vantaan Energia tavoitti jo ilman sosiaalista mediaa kymmeniä tuhansia vantaalaisia. Sosiaalinen mediakin syttyi, perinteinen media kiinnostui ja isoon määrään ihmisiä vaikutettiin kasvokkain. Vuonna 2016 jo joka kolmas sopimus oli Uusiosähkö-sopimus (nykyinen Roskasähkö). Vantaan Energia totesikin roskattoman kaupungin onnistuneeksi konseptiksi ja sitä päätettiin jatkaa ja kasvattaa seuraavalle vuodelle.

Vantaasta Suomen roskattomin kaupunki voitti MTL Communications Awards -kilpailussa yhteiskunnallisen viestinnän sarjan vuonna 2016. 

 

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!