Vuoden 2015 Kultamunan saa…

Mahdollisuuksiin voi tarttua, mutta ennen kaikkea niitä kannattaa aktiivisesti luoda. Twitterin perustaja Biz Stone kertoo Harvard Business Reviewssa, kuinka mahdollisuuksien näkeminen ja luominen on ollut hänen elämänsä yksi määräävin tekijä.

12798944_1039368552771188_2214588031711758860_n

Stone ei ollut hyvä niissä urheilulajeissa, joita koulussa harrastettiin, joten hän päätti vakuuttaa koulun johdon siitä, että kouluun tarvittiin lacrosse-joukkue. Lacrosse-joukkue perustettiin ja Stonesta tuli lopulta joukkueen kapteeni. Työskennellessään erään kirjakustantamon muuttomiehenä Stone suunnitteli kirjan kannen kenenkään sitä pyytämättä ja päätyi yritykseen töihin.

Stone kertoo olevansa elämässä olosuhteiden arkkitehti, jolle mahdollisuus tarkoittaa enemmän tekemistä kuin odottamista. Asenne, joka on siivittänyt Stonea niin bisneksessä kuin johtamisessa.

Loikataan kotimaahan.

Me Ellun Kanoissa kutsumme mahdollisuuksiin tarttumista ja niiden luomista mahdollisuusviestinnäksi. Suomessa tehtiin vuonna 2015 hienoa, oivaltavaa, röyhkeää, uskaliasta, hauskaa ja särmikästä mahdollisuusviestintää. Mikä oli yhdistävä tekijä? Muna. Viestintä tuntui. Siinä oli munaa. Se herätti tunteita ja mielipiteitä – puolesta tai vastaan.

Mahdollisuusviestinnän ytimessä on rohkeus. Mahdollisuusviestintää tekevä yritys uskaltaa tehdä asioita, joissa piilee riski ja uskaltaa viestiä ja keskustella kiperistäkin asioista.

Kirjalija Deepak Chopran mielestä asioista vaikeneminen luo jähmeyden kulttuurin, joka kahlitsee. Sama pätee yrityksiin. Hiljaa oleminen viestii välinpitämättömyydestä ja vaihtoehtojen puutteesta. Dialogiin uskaltautuva yritys sen sijaan luo itselleen vaihtoehtoja eli mahdollisuuksia.

Haluamme palkita niitä organisaatioita ja ihmisiä, jotka tekivät vuonna 2015 rohkeaa mahdollisuusviestintää. Mukana ovat he, jotka uskalsivat, saivat huomion ja joiden teot viestivät omasta ydinbisneksestä ja vauhdittivat sitä.

Käy antamassa äänesi omille suosikeillesi Ellun Kanojen Facebookissa Äänestys päättyy tiistaina 8.3. klo 18:00.