Strategia ja kulttuuri

365 päivää Kanalan vauhdissa

HarkKana-vuosi haastaa, kasvattaa ja vie jatkuvasti uusiin tilanteisiin. Se tuo mukanaan myös loputtomalta tuntuvan määrän raikuvaa naurua, kuplivia lasillisia ja saatanallista rallia. Omasta kokemuksestani uskallan antaa HarkKana-vuodelle takuun: siitä tulee mahtava! 

Ellun Kanoihin on vuodesta 2011 lähtien palkattu joukko erilaisia, rohkeita ja sairaan taitavia harjoittelijoita. Kananpojan tittelillä tähän asti kulkenut, nyt HarkKana-ohjelmana uudelleenkuoriutunut harjoittelu on jo vuosia pitänyt sisällään monenlaisia oppimisen paikkoja ja ennen kaikkea huippuhetkiä iloisessa ja vauhdikkaassa työyhteisössä. Ja nyt puhun kokemusasiantuntijana: starttasin oman ”kanuuteni” vuoden 2016 harjoittelusta. Nykyään paiskin asiallisia hommia paitsi erilaisten asiakasprojektien, myös Unnan taisteluparina HarkKana-ohjelman parissa.

Tässä hakuajan aikana on mieleen palannut oman Kananapoika- HarkKana-vuoteni selkeimmin mieleen jääneitä puolia. Ja niitähän riittää.

Hommat ovat vaihtelevia ja ne haastavat kehittymään. Meillä HarkKanat ovat tiukasti kiinni asiakasprojekteissa ja tekevät tosi monipuolisesti erilaisia töitä, riippuen tietysti paljon omista kiinnostuksenkohteista, vahvuuksista ja kehitystoiveista. Omista projekteistani mieleen on jäänyt esimerkiksi sosiaalisen median suunnitelmien tekemistä (ja sitten myös toteuttamista), mitä erilaisimpien aiheiden kartoitusta ja analysointia, tapahtumajärkkäilyä ja sisältöjen ideointia. Kiinnostavia juttuja oli enemmän, kuin mihin ehti edes tarttua ja ympärillä olevilta ihmisiltä oppi paljon myös ihan vain käytävällä juttelemalla.

Aikataulutus on omissa käsissä ja aika lailla kaiken saa sumplittua. Itselleni ehkä eniten arkea sujuvoittanut käytännön asia HarkKana-vuonna oli mahdollisuus vaikuttaa itse työn määrään. Tuntipohjaista työtä pystyy sovittamaan muuhun elämään ja etätyön mahdollisuus helpottaa hommaa vielä entisestään. (Toisaalta toimistolla tuli kyllä oltua aika paljon ihan vain seuran ja kanamaisen ilmapiirinkin vuoksi.)

Vaikka välillä viestintätoimiston vauhdissa pysyminen voi vaatia pientä sopeutumista, on se ehdottomasti sen arvoista.

Kanalassa luotetaan ja annetaan vastuuta. Vaikka välillä viestintätoimiston vauhdissa pysyminen voi vaatia pientä sopeutumista, on se ehdottomasti sen arvoista. Vuoden mittaan HarkKanat saavat nimittäin myös paljon vastuuta ja ihan omia projekteja vedettäväkseen. Harjoittelusta saa irti juuri niin paljon, kuin on itse valmis sille antamaan!

Loistoporukka ja rempseä tekemisen meininki. Kanalassa vallitsee aika syvälle juurtunut tekemisen tyyli, jota myös saatanalliseksi ralliksi kutsutaan: oli tilanne mikä hyvänsä, huumori pysyy meidän porukalla aina mukana ja teemme yhdessä kunnianhimoisesti hommia, jotta ehkä pähkähullulta tuntuviinkin tavoitteisiin päästään. Vuodesta toiseen myös HarkKanoiden kesken on kehkeytynyt ihan omanlaisensa ryhmähenki!

Kaiken kaikkiaan HarkKanat ovat elintärkeä osa Ellun Kanojen menoa. Luvassa on takuuvarmasti 365 päivää Kanalan hullun ihanaa arkea, juhlaa ja saatanallista rallia.

Jos HarkKana-vuosi houkuttaa, älä enää aikaile, vaan hae rohkeasti mukaan – kenties juuri sinä vietät ensi vuotesi asiallisissa hommissa Ellun Kanojen HarkKanana! Hakuaikaa on vielä tämän päivän (13.10.) loppuun asti, lue lisää täältä.


 

Anni Laurikka 

Kuva: Ryan McGuire / Gratisography 

 

Meitä kiinnostaa yhteistyö kanssasi!

Otathan yhteyttä, niin voimme auttaa!